Верховна Рада повинна прийняти закон про Антикорупційний суд, врахувавши всі рекомендації міжнародних партнерів

Сьогодні в парламенті вирішуватиметься подальший курс України: депутати повинні ухвалити законопроект про Антикорупційний суд. Його прийняття важливо не лише для завершення антикорупційної реформи в Україні. Те, яким буде закон, матиме надзвичайно важливе значення для подальшого розвитку України.

Корупція – це одна ключових загроз національній безпеці України. Використовуючи корупцію, Росія постійно намагається дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Різного роду реваншисти, контролюючи корупційні зв’язки, посилюють свій вплив у владі. Корупція допомагає окупаційному бізнесу оперативно вирішувати свої потреби і ще більше посилювати вплив РФ в економіці України. Цей корупційний клубок потрібно розрубати раз і назавжди.

Крім того, якщо влада продовжуватиме проштовхувати власне бачення антикорупційного суду, нехтуючи рекомендаціями міжнародних партнерів, то дуже скоро Україна може повернутись в ситуацію 2013 року. Цілком прогнозованим буде посилення міжнародної ізоляції України з боку Заходу. У такому випадку ми опинимось один на один із РФ і наше протистояння російській агресії значно ускладниться. Фактично, Україна стоїть перед загрозою чергового втягування в орбіту Москви.

Тому закон про Антикорупційний суд потрібно ухвалювати, враховуючи рекомендації наших західних партнерів. Оскільки цей закон не тільки і не стільки про боротьбу із корупцією як явищем, а й про нашу національну безпеку. Його прийняття – це екзамен на зрілість нашої політичної еліти за результатами якого Захід буде вирішувати, чи варто посилювати інтеграцію із Україною чи ні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа