Суцільна ганьба

Йосиф Сірка

Про засудження дій, вчинків, поведінки службовців, політиків українці вже не раз у протестах використовували слово ГАНЬБА, яке добре відоме вже і за межами України. Досі його в Україні вживали при незадоволені чиновниками уряду, міністрами, депутатами, але те, на що спромігся президент Зеленський – цілковито перевершило, можна скзати, усі ГАНЬБИ часів відновленої Української незалежности. Якщо порівняти ганьбу Януковича, то вона торкалася його особи, бо втеча перед відповідальністю є ганебним вчинком експрезидента. Правдою залишається те, що і Януковича «обрала більшість виборців», але він не обіцяв таких привабливих змін, якими одурманив виборців вірнтуальний президент Голобородько-Зеленський та ганебна передвиборча атака на Порошенка. Якщо ГАНЬБА втікача була, більш-менш, внутрішньою, то поява прізвища президента Петра Порошенка у списку «офшорників», відомого розслідування Панама Пейперс вже заторкнула «ГАНЬБУ» зовнішню – світову. ГАНЬБА ж, спричинена президентом Зеленським, стала СУЦІЛЬНОЮ ГАНЬБОЮ – для своїх і світу.

Нагадаємо, що П.Порошенко зразу реаґував на звинувачення в офшорній участі. Він виправдовувався тим, що йшлося про створення «Сліпого трасту», через який він мав позбутися впливу та участі у провадженні своїми підприємствами – в першу чергу відомою фірмою Рошен. Слід зазначити, що журналістське розслідування Слідство.Інфо дуже детально довели до своїх глядачів цю «спецоперацію» Порошенка, яку він також мав нагоду пояснити.

Задля справедливости, слід зазначити, що у випадку Порошенка не йшлося про «відмивання» грошей, чи про несплату продатків – на той час Порошенко був одним з найбільших платників податків в Україні.

Тут ми повинні звернути увагу на те, що участь В.Зеленського в офшорних схемах, повязана з підозрою «відмивання» грошей для Коломойського з Приватбанку – тобто – грошей довірливих українських вкладників. На противагу платникові податків Порошенкові, журналістські розслідування довели, що В.Зеленський не тільки не сплачував жодних податків, але ще й «спішив» «зароблене» – втілити у нерухомість поза межами України – у Великобританії та де-інде. На противагу Порошенкові, Зеленський-президент два тижні мовчав про свою участь в офшорах, а потім спромігcя на «пояснення», мовляв, він займався «реструктуралізацією» свого бізнесу. Незасвідчений читач може подумати, що це нова назва для «миття грошей». Та читач може б і повірив у «виправдання», але на фоні зникнення 5 мільярд доларів з Приватбанку і їхня поява на рахунках Коломойського (бізнес-партнера Зеленського) та Боголюбова, викликає підозру і дає пояснення мовчанню Зеленського.

Зеленський у своєму недавньому інтервю ствердив, що мав офшори, але ні словом не згадав, яким чином опинилися 40 мільйонів доларів на рахунках його офшорних фірм, і чому не сплатив ні копійки (цента) податку!?

600 журналістів світу дослідили десятки корупціонерів лише малої частини світу, серед яких 38 українців на чолі з їхнім президентом та його бізнес-партнером Коломойським. Проти цього українського оліґарха у США оголосили санкції, повязані з відмиванням мільйонів доларів, за які той скуповував нерухомість, фабрики в Америці. Мовчанка Зеленського, стосовно свого бізнес-партнера Коломойського, стає зрозумілою після оприлюднення журналістського розслідування Пандора Пейперс – 40 мільйонів доларів зобовязують мовчати.

3-ого лютого 2021 р. Економічна правда , оприлюднила повідомлення, що «Суд в Англії зобовязав Коломойського сплатити Приватбанку додатково 1 мільйон фунтів стерлінґів».

“Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із процентами становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат приватбанку, понесених в суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року)”, – йдеться в повідомленні.

Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати Приватбанку у розмірі близько 35 тис фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання. 

Апеляційний суд зобов’язав відповідачів сплатити Приватбанку витрати, понесені щодо слухання 2018 року та кошти, витрачені Банком на апеляцію, та здійснити проміжну виплату у розмірі 3,4 млн фунтів стерлінгів таких витрат на рахунок до 12 листопада 2019 року. 

Загальна сума зобов’язань відповідачів щодо витрат Банку буде визначена на слуханнях, що відбудуться у період з жовтня 2021 року до лютого 2022 року.

Нагадаємо: Детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

4 грудня 2018 року суд видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму понад 2,5 млрд доларів.

В народі кажуть: Скажи мені, хто твій приятель, а я скажу – хто ти!

Ото ж – приятель і бізнес-партнер-«інвестор» кандидата у президенти Голобородька-Зеленського був не «простий» оліґарх, а досвідчений шахрай-банкір, статки якого можна знайти по цілому світу, бо ж справ та маєтків на міліяри доларів! Та суцільна ганьба не має аналогів у світі, коли кловнові вдалося обдурити 73% учасників виборів, яких оліґархічні телеканали та пропаґанда зуміли одурманити ненавистю до Порошенка, до якого було багато вимог, але ж він і зробив щось для України. А віртуальний велосипедист був лише технічним кандидатом для Коломойського, який, складається враження, і є головним керманичем не тільки Офісу президента, але й ВР України, судової та інших ділянок державного управління.

Важко зрозумиіти, що в країні, громадяни якої вже два рази перемогли залишки комунодиктатури та власнорощених бандитів, не помітили прихованого мільйонера, який одягнув, виготовлену оліґархом маску борця за зміни. Зараз, коли українців щодня залякують катастрофою covid 19, холодною та «темною» зимою, змушуть людей звертати увагу на інші проблеми і забути про державну зраду ваґнер-ґейт, про офшори Пандора Пейперс, про пяних водіїв президентських слугів, про стотисячні конверти за віддані голоси, про «велике крадівництво», взяття під контроль ЗМІ, переслідування патріотів та волонтерів та про приховане здавання державности.

А пригадується ентузіазм, коли Зеленський таки розпочинав президентство з «новими обличчами» – молодими фахівцями, які робили надію на «покращення». Голобородько припинив своє існування таємною і загадковою «відпусткою» до Оману зі своїм радником Єрмаком початком 2020 р.. Саме після «відпочинку» вже не Голобородько, а Зеленський-мільйонер призначає цілий уряд, голову ОП та заступників, а через Ґенеральну прокурорку міняє і прокурорів на ручних і мріє про зустріч з Путіним.

Складається враження., що прагнення зустрічі з російським диктатором появилося після зміни голови ОП і після того, коли перша спроба Єрмака, визнати російських найманців стороною перемовин, невдалася. Дивує тільки те, що на декотрих телеканалах виступають численні журналісти та політики, які бачать диктаторські прагнення режиму Зеленського, а ВР України на їхніх очах перетворюється на корумповану зграю владної більшости, яка, своїми діями, провадить країну до безвідповідальности, до руйнування законности, інституцій, які утвердилися за останні 30 років.

Суцільна ганьба, якої завдав «омріяний» Голобородько, а в дійсности мільйонер-офшорник Зеленський, заскочила не тільки його виборців, але й тих, хто з протесту не брав участи у виборах. Але слід памятати, що тільки слабаки бояться визнати помилку. Признатися, що помилився –помилилася – це перший крок до виправлення помилки, в іншому разі станеш жертвою власної помилки.

Брехня та щоденні обдурювання людей вже сягають пункту кипіння, вони давно замінили висміювання противників, яке привело 95 квартал до влади, але саме провідники цього «кварталу», з президентом на чолі, опинилися цілковито голими перед своїми виборцями після оприлюднення їхньої участи у журналістських рослідуваннях Пандора Пейперс, бо за мільйони накупили нерухомість поза межами України і навіть немають чим прикрити грішне тіло!

Торонто, 22.10.21

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа