Сінді Маккейн схвалює Джо Байдена. Талібан схвалив Дональда Трампа

Мені так здається, що ці два заголовки перевершили будь-яку політичну партійну приналежність. Адже сенатор Джон Маккейн був консервативним Республіканцем. Віце-президент Джо Байден – Демократ. Ці заголовки є кларнетом закликів до всіх порядних людей у Сполучених Штатах Америки напередодні вирішальних президентських виборіви . Смію сказати, що це битва між порядним і непристойним. Порядність має шанс, але тільки тоді, коли порядні люди вибирають діяти.

Джо Байден був присутній і виступав на похороні Джона Маккейна. Його слова були прості: “Мене звуть Джо Байден. Я Демократ, і я люблю Джона Маккейна “. Слова про Джона Маккейна сказав Дональд Трамп також в інтерв’ю: “Він не герой війни. Він був героєм війни, бо потрапив у полон. Мені подобаються люди, які не потрапили в полон”. Дональд Трамп не міг бути полоненим. Він був втікачем від військової служби.

Ця стаття фактично не про схвалення. Вона не про політику чи економіку чи навіть пандемію. Вона про порядність. Якою б не була людська партійна приналежність, що б людина не думали про принципи Джо Байдена або навіть його нахил, вона повинні визнати, що він був і є порядною людиною. Натомість, навіть сестра Дональда Трампа, федеральний суддя, не може сказати такого про Дональда Трампа. Я не буду зневажати Дональда Трампа далі, крім того, щоби додати, що зовсім недавно кампанія Трампа привласнела коментарі доктора Ентоні Фаучі, голови Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, поза контекстом, щоб вдати вражіння, що він підпирає Трампа на президента. Доктор Фаучі протестував з тих пір, як це було зроблено без його дозволу. Досить. Доктор Фаучі також порядна людина!

Джон Маккейн не був святим, він часто висловлювався гострим язиком протягом усієї своєї політичної кар’єри, адже він був моряком раніше в житті. Але він завжди був порядним і часом виходив далеко за рамки простої пристойності. Він був героїчним, як політичний полонений, відмовляючись скористатися своїми сімейними зв’язками, щоб покласти край його мукам на користь інших довше утримуваних полонених. Він категорично не погоджувався з кандидатом від партії в Президенти і в ім’я пристойності говорив про це. Але він відносно тихо ставився до Дональда Трампа в той період, коли вперше дізнався про свою остаточну хворобу і свою кончину. Це те, що роблять порядні люди. Не маючи нічого хорошого, щоб сказати про президента і лідера своєї партії, Джон Маккейн вибрав відносну тишу.

Схвалення Сінді Маккейн відображає давні стосунки дружби між її покійним чоловіком-героєм і Джо Байденом, про які вона згадує у своєму схваленні: Вони не годилися дуже часто на підлозі Сенату, а потім пішли разом на обід. Так поводяться порядні люди. Порядні люди вибирають гідних друзів і поки не погоджуються, поводяться пристойно.

Порядність – це риса характеру, не вроджена. Це результат виховання та особистого вибору. Виховання є результатом батьківського та суспільного впливу, включаючи релігію, яка підтримує добрі діла, любов, співчуття, а не влсну особисту вигоду коштом інших. Особистий вибір є невід’ємною складовою, оскільки людина, яка має виховання, висвітлюючи навіть безкорисливість, може ухилятися від цього на користь особистої вигоди як виправдання для відсутності співчуття до інших. Джон Маккейн і Джо Байден, відточені особистим життєвим досвідом кожен сам і разом, часто дуже спробуючий і навіть трагічний, зробили цей особистий вибір. Сінді Маккейн може це визнати за життя свого партнера та його давнього друга.

Для президента США дуже важливо бути розумним, начитаним і добре проінформованим. Для нього не менш важливо бути співчутливим до американського народу та людства загалом, лояльним до союзників Америки та порядною, чесною та правдивою людиною у своїй поведінці.

Талібан не гідний. Талібан- це вбивчий нібито релігійний культ який зневажає Іслам в ім’я Ісламу, вбиває майже без розбору, включаючи жінок і дітей, і окупує Афганістан та частини Пакистану вже більше двадцяти років. Він експортує свою вбивчу політику в інші країни.

Вибір на виборах президента США ніколи не був більш ясним. Порядні люди повинні вибрати гідного президента. Дружина справжнього порядного американського героя зробила свій вибір відомим.

12 жовтня 2020 р. Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа