Ще один крок назустріч вимогам громадян

themida-ua

Створення Антикорупційного суду – ще один крок назустріч вимогам громадян та дає надію на підтримку західного світу

Верховна Рада, прийнявши законопроект про Антикорупційний суд, продемонструвала, що Україна дотримується своїх міжнародних зобов’язань і залишається надійним партнером для Заходу. Крім того, це голосування зруйнувало плани різноманітних реваншистів дестабілізувати ситуацію в Україні та посилити свої позиції в країні.

Сьогодні можна сміливо говорити, що на законодавчому рівні антикорупційна реформа практично завершена. Парламент проголосував за створення заключного елементу в антикорупційній вертикалі – суду. Тепер справа за реалізацією цього закону на практиці. Сподіваємось, що нарешті боротьба із корупцією, особливо політичною, яку активно використовують реваншисти та РФ для дестабілізації ситуації в Україні, стане системною та результативною.

Важливим у цьому голосуванні, окрім самого факту створення суду, є підтвердження зовнішньополітичного курсу України – інтеграцію на Захід. Складно однозначно сказати, які б наслідки були для України в разі провалу щодо цього питання, але цілком очевидною була загроза втратити підтримку і натомість ізолюватись від Заходу. Зайве нагадувати, що в такому разі Україна би опинилась сам на сам із Росією і чим би це могло закінчитись для нашої країни.

Вітаємо всіх причетних до ухвалення законопроекту.

Вільні Люди

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа