Сергій Дубіневич: використовуючи FuelWell, ми не тільки економимо на паливі свої гроші, а й дбаємо про екологію країни!

Поява на ринку України приладу FuelWell викликала непідробний інтерес у транспортників і автомобілістів. Ще б пак – до 30% економія палива, від 30% до 60% зниження шкідливих вихлопів! Якісних пристроїв з такими видатними показниками у нас ще не було.

Ми вирішили дізнатися краще про цей прилад і заглянули в офіс до Сергія Дубіневича, директора торгового дому «GlobalExim», який є ексклюзивним виробником і реалізатором FuelWell як в Україні, так і за кордоном.

– Сергію, розкажіть звідки, взагалі, з’явився FuelWell?

– Цей прилад – плід спільної праці групи вітчизняних вчених, які свого часу на базі ТОВ «Еко-Авто-Титан» розробили пристрій по типу фільтра-каталізатора для двигунів внутрішнього згоряння. Коли я дізнався, що в Україні створено такий чудовий прилад, який крім економії палива, здатний кардинально поліпшити екологічну ситуацію, то загорівся його просуванням. Адже ми знаємо, скільки корисних винаходів так і залишаються припадати пилом на полицях у вигляді креслень або дослідних зразків. А тут я побачив реальну можливість не тільки допомогти бізнесу поліпшити свої економічні показники, а й зробити щось корисне для країни і її екології. Так і з’явився наш торговий дім, який представляє всі модифікації пристрою FuelWell. Фахівці «GlobalExim» взяли цю технологію і допрацювали відповідно до вимог часу і очікувань ринку.

Але перш ніж заявити про себе в повний голос, і вийти на ринок, ми провели безліч випробувань в реальних умовах. Адже ми хотіли переконатися, що прилад дійсно відповідає всім заявленим якостям, і може ефективно працювати в реальних умовах.

– Ті цифри, які заявлені в якості корисної характеристики дії FuelWell – до 30% економія палива, 30% – 60% зниження шкідливих вихлопів, дійсно вражають. В Україні ми поки не бачимо реальних конкурентів вашому приладу. Можете відкрити секрет технології FuelWell – на чому заснований принцип його роботи?

– Звичайно, всіх секретів я не маю права розкривати, адже це запатентоване ноу-хау. Але про загальні принципи, щоб був зрозумілий спосіб дії, охоче розповім. Основний ефект досягається завдяки особливій технології обробки палива в камерах приладу. Перед подачею в двигун паливо контактує з рядом металів, в тому числі пористим титаном.

Це вивільняє потенціал пального і дозволяє паливу згоряти в повному обсязі, що призводить до значних поліпшень основних технічних показників. В результаті такої обробки, в складі пального збільшується загальний обсяг «працюючих» молекул, а більша їх кількість дає більший потенціал згоряння палива і, відповідно, підвищується ККД двигуна.

– На які типи двигунів розрахований FuelWell?

– За час адаптації пристрою до потреб ринку нашими фахівцями були розроблені моделі майже для всіх типів транспорту і двигунів внутрішнього згоряння. У нас є варіанти для легкових авто, само собою – для всіх типів вантажних автомобілів. Також пристрої FuelWell ефективно себе проявляють на великогабаритних моторах – в сільськогосподарській техніці, на тепловозах в залізничному транспорті, на двигунах кораблів будь-яких формацій, на стаціонарних установках різних типів і модифікацій. Скрізь, де заливають пальне, може з успіхом діяти наш агрегат.

– Тепер давайте поговоримо, власне, про нюанси практичного застосування FuelWell, наскільки трудомісткий процес обладнання двигуна вашим пристроєм?

FuelWell легкий в установці, простий в експлуатації і не вимагає сервісного обслуговування. Більше того, сам двигун при установці на нього приладу, зношується на порядок повільніше через кращу енергоємність палива.

Також варто згадати, що до цих пір не зафіксовано жодного випадку негативного впливу приладу на системи транспортних засобів та силових установок.
ua-01ua-02

– Потенційних клієнтів перш за все буде хвилювати питання – яка окупність приладу?

– Не може не підкуповувати і вигідна економічна модель, яка передбачає окупність приладу від 4-х місяців, в залежності від типу двигуна і умов експлуатації. У нас на сайті https://fuel-well.com/o-fuelwell/dejstvie/ є таблиця модельного ряду і вказані гарантовані економічні вигоди, де будь-який бажаючий може легко розрахувати всі показники більш точно. Або ж можна звернутися до нашого фахівця, який дасть вичерпну консультацію. Наприклад, на приладі 4-го типу гарантований ресурс – 15 000 літрів протягом 18 місяців. Це означає, що за півтора року, виїзд 15 000 літрів, при середній економії 20% і ціною 30 гривень за літр, гарантована економія складе 90 тисяч гривень. А якщо у вас транспортне підприємство, де активно їздять 100 машин, можете самі підрахувати свою вигоду.

Все це робить FuelWell незамінним і корисним для впровадження на всіх рівнях промисловості та народного господарства. Адже ми не тільки економимо свої гроші, а й знижуємо рівень негативного впливу на екологію країни!

– Будь-який інноваційний пристрій, щоб вийти на ринок і завоювати популярність у клієнтів, зобов’язаний пройти через горнило випробувань. Розкажіть, як проходили випробування FuelWell?

– Ми могли б з’явитися на ринку набагато раніше, однак вирішили не поспішати, і особливу увагу приділити випробуванням FuelWell в практичних умовах, щоб на всі 100% переконатися в його ефективності. Ті красномовні цифри економії палива і зниження викидів, які ми декларуємо, взяті не зі стелі, і не за результатами пари вдалих спроб. Ми провели десятки випробувань різної тривалості, складності та інтенсивності, в тому числі на багатьох державних підприємствах. Назву найбільші з них. Це КрАЗ, «Укрзалізниця», «Укрпошта», металургійний завод імені Ілліча, МВС України внутрішні війська, Транспорт ВАТ «Київобленерго», ПрАТКиїв-Дніпровське МППЗТ, Азовський Морський Інститут, «Полтавгазвидобування», УТТ НГВУ “Чернігівнафтогаз», Науково-випробувальний інститут ПОЛІГОН, Служба пожежогасіння Республіки Казахстан, і багато інших.

Всі випробування підтвердили виняткові властивості і показники FuelWell як в справі економії палива, так і в плані значного зниження шкідливих викидів в атмосферу.

– Чи є моменти, які ускладнюють впровадження FuelWell в реальний сектор економіки, адже за всіма показниками цей пристрій просто необхідний для всіх сфер промисловості?

– Для масового впровадження FuelWell в державний та комунальний сектори, необхідна централізована державна програма, яка передбачить і питання переобладнання транспортних засобів. Однак, самі розумієте, як нелегко домогтися бюджетного фінансування, впровадити нові програми економії, особливо в питаннях паливно-енергетичного і транспортного комплексів. Проте ми віримо, що рано чи пізно держава зверне увагу на FuelWell, який здатний істотно допомогти економіці України, заощадити масу державних коштів, і позитивно вплинути на екологію. Взагалі, ми підрахували, що якщо оснастити нашими приладами всі активно працюючі двигуни на державних і комунальних транспортних підприємствах, то реальна економія бюджетних коштів може досягати десятків мільярдів гривень на рік і більше. Крім того, використання FuelWell в цілому знижує рівень енергозалежності країни. Знову ж, не забуваємо про величезну користь для навколишнього середовища, і продовження ресурсу машин.

– На відміну від державного сектору, де є свої нюанси, приватний бізнес повинен бути, в першу чергу, зацікавлений у впровадженні FuelWell. Адже в структурі витрат транспортних, логістичних, сільськогосподарських підприємств витрати на паливо, як правило, становлять левову частину. А можливість заощадити на витраті палива навіть 10%, не кажучи вже про 20% і більше – це шанс, від якого дбайливий господар ніколи не відмовиться.

– Ви абсолютно праві, приватні компанії, що мають справу з дизельними двигунами і великою часткою паливних витрат – це першочергові споживачі FuelWell. Будь-яка компанія, яка оснастить нашими приладами свої машини, крім економії, дуже скоро отримає незаперечну конкурентну перевагу перед іншими. Ну а якщо на FuelWell перейдуть всі, то абсолютно всі залишаться у виграші – і компанії, і екологія, і вся країна в цілому.

Зазначу, що на своїх заводах за короткий час ми можемо зробити великий обсяг нових пристроїв під замовлення. Так що ми готові до будь-яких викликів.

– У ЗМІ повідомляли, що FuelWell бере участь у великій міжнародній програмі – що це за програма?

– Це багатоцільова програма-конкурс ЄС під назвою Horizon 2020 з бюджетом 80 млрд. євро. Вона задумана як засіб для стимулювання економічного зростання і створення робочих місць, і має політичну підтримку лідерів Європи та членів Європейського парламенту. Всі вони погодилися з тим, що наукові дослідження – це інвестиції в наше майбутнє, і тому дана програма лежить в основі проекту ЄС для розумного, стійкого і всеосяжного зростання економіки і робочих місць. Об’єднавши дослідження та інновації, Horizon 2020 допомагає досягти цих цілей, приділяючи особливу увагу інноваційній науці, промисловому лідерству та вирішенню соціальних проблем. Головна мета полягає в тому, щоб забезпечити фінансування європейської науки світового класу, усунути перешкоди для інновацій, і полегшити спільну роботу державного і приватного секторів в галузі впровадження інновацій.

Ми – одна з перших українських компаній, хто пройшов відбір, і отримав можливість брати участь в цьому престижному конкурсі. Про це свідчить офіційний лист від Європейської комісії про те, що наш проект прийнятий на конкурс під ID: SEP-210501733. Для нас було дуже важливо зрозуміти, що ми конкурентоспроможні на європейському ринку і відповідаємо самим передовим вимогам. Хочу зазначити, що участь в Horizon 2020 повністю відповідає стратегії розвитку нашого підприємства по виходу на нові ринки ЄС та світу.

– Чи передбачаються якісь методи, акції, щоб завоювати довіру і залучити потенційних клієнтів?

– Ну, по-перше, у нас діє акція по безкоштовному монтажу FuelWell на всі транспортні засоби, оснащені дизельними двигунами. По-друге, для оптових клієнтів ми готові проводити окремі випробування, щоб підприємство могло переконатися в тому, що вкладає кошти в необхідний і корисний продукт, який дуже швидко себе окупить, і почне приносити прибуток. Загалом, ми раді всім і готові приділити увагу і задовольнити запити на будь-який обсяг.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа