Протести в Україні

askold-lvБіля Верховної Ради України (ВРУ) у Києві, частково на площі біля Маріїнського парку, а також на вулиці Грушевського, хоча простором тільки на один квартал між вулицями Липською та Шовковичною, розташовано близько п’ятдесят військових намет у яких перебуває мабуть кілька сота учасників. Виглядає, що це переважно військові люди зодягнені по військовому які представляють себе як українські ветерани війни з Росією на Донбасі.

Все спокійно. Порядок тут тримають фактично самі учасники бо поліції жменька. Але здається поліції і непотрібно бо учасники спокійні і мирні. До речі вони оголосили, що цей протест мирний. Кожного дня о 12-ій годині в полудні молитву відмовляє священик і закликає до дальших спільних молитов. Написи майже без виїмку в українській мові хоча розмови між учасниками проходять також у російській мові.

Казали мені хлопці на майдані, коли я вказав про це, що про них пишуть і говорять в ЗМІ в Україні, а також у діаспорі, трохи не так, що влада і преса перекручують характер і зміст їхнього протесту, мовляв це робота Росії, або Саакашвілі або Тимошенко. Фактично тут немає жодних позначень такого. Але і не дивно, на їх думку, бо влада і преса в Україні у руках самих олігархів проти яких і влаштований майдан.

До речі при вході який відкритий для усіх прохожих, по обох сторонах Липській і Шовковичній вулицях, висять чіткі написи які окреслюють зміст цього найновішого майдану під назвою “Визволення”:

ХТО МИ? Солдати та офіцери які захистили Україну від окупації Росії.

Ми не є прихильниками Саакашвілі чи будь якої іншої політичної сили. Партійна символіка у військовому таборі заборонена.

ЧОМУ МИ ТУТ? Ми вирішили підтримати людей , що вийшли проти топ-корупції. Ми захистили їх від нападів спецпризначенців. Коли ми побачили, що вимоги людей ігнорується, м и взяли відповідальність на себе.”

На середині майдану стоять великі білборди з написами по обох сторонах вказуючи разом з конкретним обвинуваченням такого характеру:

Панамсьні” офшори Порошенка…Торгівля з путінським “Газпромом” через офшорні компанії під час війни. Mossack Fonseca Офшорні компанії зареєстровані на друзів і однокласників Порошенка. Бізнес-партнери по офшорах: Ігор Кононенко та Олег Гладковський. 25 мільйонів податків — не сплачено лише по одній компанії та вивезено з території України. Компанія Intraco Management Ltd. за гроші які не були сплачені як податки в Україні, оплачувала елітний відпочинок доньки Ігоря Кононенка та протизаконно оплачувала чартерні польоти Президента.

Фінансування російської армії через корпорацію “ROSHEN”. 20 млрд. грн. на рік загальна виручка корпорації “Рошен”. 458 млн. грн. сплатила Липецька фабрика до бюджету Російської Федерації у 2016 році.

Схема “Роттердам” та підвищення тарифів. На 100% збільшився тариф на теплову генерацію енергії. 1 млрд. в місяць Порошенку і Ахметову

Міжнародний Інвестиційний Банк Порошенка збільшив чистий прибуток в 2,5 рази.

Витрати на утримання апарату Порошенка у 2018 році зростуть у 2 рази.

Бізнес Порошенка -59% загальне падіння української економіки, 68% зростання доходів бізнесів Порошенка.

Порошенко в ТОП-10 найбагатших олігархів. За 3 роки війни президент Порошенко піднявся з 18 місця на 5-те.

ПАТ ЗНКІФ “Прайм Ессетс Капітал” 100% акцій належить Петру Порошенку”.

І так далі… Ці справи не зовсім прозорі але їх можна перевірити. Багато чого без дискусійне, як наприклад, що економія України впала, а маєтки Президента України зросли, про Панамські офшори, що у Порошенка і Ахметова спільні інтереси.

І заувага до самого Президента:

Рука Москви — це Ваш бізнес в путінській Росії, мертві реформи. Ваші офшори, вбивчі тарифи, зрада вимогам Майдана.”

А перед самою ВРУ мабуть для народних депутатів, напис такий:

Джерелом влади є народ, а не кодла олігархів і їх холуїв депутатів”.

Тут вже зовсім без дискусій, що так повинно бути, але так не є.

У своєму одноденному виданні для розповсюдження пишуть протестувальники, що настав час остаточно розірвати кайдани та визволити Україну від окупації. Мабуть краще не скаже ж!

Пишуть вони, що влада в Україні, пересякла агентурою, ворог використовує корумпованість і жадібність навіть головних посадовців. Питаються чи не настав час усього цього позбутися, а Крим і Донбас мають повернутися.

З чим тут не годитись? Влада в Україні діє на власну, не народну користь, ворог це використовує. Ця корумпованість на найвищих щаблях. Війна проходить без стратегії її виграти.

Кількаразово за останніх днів приходив я на Майдан “Визволення”, оглядав влаштування, зустрічав людей, розмовляв з учасниками. На мене вплинули ці люди. Вони різного віку від молодих двадцять літніх до середнього віку. Здавалося мені, що вони щиро заходять з мною у розмову, і подібно діють щиро без не прозорих влаштувань.

Мабуть і час щоби українці в Україні і в діаспорі прислухались до тих які воювали за Україну, а не тих які нею торгували! Хотілось би побачити Україну цілу разом з Кримом і Донбасом і де влада буде при народі. Поки що так не є. Тому сьогоднішній стан не задовольняє.

9 листопада 2017р. Аскольд Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа