Погано, коли брешуть власть імущі

Йосиф Сірка

Бреши, бреши, та знай міру!

(нар. прислівя).

sirkagoodПісля виступів перед різними ЗМІ та публікою українських посадовців та депутатів від владної партії СН за останні місяці українці наслухалися стільки брехні, якої не було за 30-річного відновлення Незалежности. Зараз можна вже з впевненістю сказати, що започаткував цей незвичний «маратон брехні» успішний комік своєю передвиборчою кампанією на посаду президента

Пригадаймо передвиборчі дебати на стадіоні, де Зеленський заявив, що він є скоріше вироком президентству Порошенка, а не його опонентом. “Тому я тут. Я проста людина, яка прийшла зламати цю систему. Я результат, Петро Олексійович, я – результат ваших помилок і обіцянок”.

Петро Порошенко, натомість дорікнув своєму опонентові, що той 2014 р.,коли країна відновлювала армію, ховався від військового призову, а зараз не має досвіду державного діяча. Саме це продемонстрував В.Зеленський на пресс-конференції 26.11.21 р., яка, гадаю, увійде в історію, як така, що започаткувала кінець його президентства.

.

Третя маратон- пресс-конференція президента Зеленського була найкращим доказом того, що вибори президента 2019 р. були протестними виборами проти Порошенка, на якого накидали всякий бруд, переплутаний з часткою правди. Ця технолоґія бере своє походження із ще свіжої памяті діяльності всесвітньої кремлівської фабрики брехні.

Саме завдяки суцільній брехні та вигадкам, до ЗМІ вкидається велика кількість брехні з певними поняттями можливого, яке проголошується за дійсне. Досі громадяни України та партнери і сусіди країни, сприймали Зеленського, як «просту людину», а після повідомлень «Пандора пейперс», з цієї людини зникла маска, яка показала, що за нею брехун.

Після шоку, який пережили наївні «протестні» виборці, ще декому здавалося, що це було давно. Заперечення участі в офшорах, яке Зеленський і досі не прокоментував, отримання мільйонів від Коломойського, які той виводив з Приват банку, не пояснив, незважаючи на те, що інвестував ці мільйони до нерухомості в Лондоні. А якщо й появилося яке пояснення, то воно було брехливим.

Та остаточно у брехні Зеленський загубився, коли була злита спецоперація «Авеню» українських спецслужб із затримання воєнних злочинців тзв. ваґнерівців.

Незважаючи про те, що операція була зірвана ще в липні 2020 р., розголосу вона набрало щойно з початком листопада 2021 р., після численних заперечень її існування найвищими державними посадовцями, включно з президентом Зеленським. Оскільки «брехня має короткі ноги», каже народна мудрість, то президент і його оточення поросли брехнею, як то кажуть – з ніг до голови.

Зеленський та його оточення,мов би, призабули в які часи ми живемо. Замість сказати людям правду, вони стали наново брехати, і то – безсоромно! В часі, коли країні загрожує імперський ненаситний двоголовий хижак, то цей раз стали їх визрадило – «гуляння під час похорону», як звикли такі гостини називати, голова Офісу президента влаштував гулянку на президентській резиденції в Карпатах, що викликало неґативний резонанс у ЗМІ.

І тут, знов ОП та й сам президент – замість правди – забрехались. Зрозуміло, що традиції брехливої московської пропаґанди самі незмогли щось розумного вигадати, то ж вирішили провести прес-конференцію-марафон, мовляв, до півтерміну Зеленського на посаді президента.

Вже сам вибір журналістів мав допомогти Зеленському справитися з ролею судді і адвоката. Сама ж прес-конференція виявила, що він не суддя і не адвокат, але безглуздий прокурор, який звинувачує людей без доказів, ображає і часто пригадує, що він президент! А це викликає підозру, що Зеленський не розуміє роль президента взагалі. І це пояснює,звідки у нього появилася ідея «державного перевороту», про який він, раптово, повідомив, звинувативши в ньому Ахметова.

«Запланований державний переворот» на 1 грудня, згідно з даними Зеленського. Певно, збігом обставин, на день до якого демонстранти дали йому час звільнити А.Єрмака з ОП, як людину, яка звинувачена у зриві спецоперації «Авеню». Дивує, що така досвідчена особа, якою є пан Єрмак, не пояснила Зеленському, що протест проти обраної людини – навіть при 100% участі зі 100% перемогою – не є державним переворотом, але вільним волевиявленням незгоди з діями особи, якій довірилися – незнаючи її – такоє демократія!

Поведінка Зеленського до журналістів була цілковито неадекватною, коли він вдавася до звинувачень журналістів, які ставили незручні для нього питання. Мені, понад 60 років праці журналістом, ніколи не приходилося зажити такої прес-конференції, яку провів Зеленський з вибраними ЗМІ. Принижуванням, майже погрозами, журналістів , Зеленський підтвердив, що він не гідний тих 73% виборців, які, з протесту, голосували за нього.

Атаки та звинувачення, негідна брехня на адресу успішного генерала Бурбу, на Ахметова, Шустера, Бутусова та ін., вказують на те, що пан Зеленський мав залишитися на чолі Клубу 95, а країна Україна могла вже хоч цю зиму прожити у теплі і спокої та світлі, знаючи, що президент не брехун. А цей вже й не йме міри брехні, бо ж породження одної брехні породжує іншу, що й можемо прослідкувати, на жаль, на прикладі Зеленського на посаді президента.

Торонто,27.11.21

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа