Новосанжарська зоологія та соціологія

«Функція адвоката диявола полягала у зібранні всіх можливих аргументів, що могли б завадити канонізації чи беатифікації праведника» (Вікіпедія).

 

Я хочу зібрати всі можливі аргументи, що могли б завадити «тваринизації українців» – про що кажуть у зв’язку із поверненням наших громадян з Китаю. («Шок від дикості людей», «Зоологічна реакція» тощо.)

Солідарність. Чудове поняття та відчуття. Але! Ми відходимо від солідарної пенсійної системи; реформою децентралізації ми скасовуємо солідарний бюджет; замість солідарної ми вводимо страхову медицину.

У нас абсолютно не розвинена система добровільного страхування. Ми сподіваємось на російське авось та на солідарність – що держава (тобто всі вони) про нас потурбуються.

Коли були теракти на Близькому Сході, європейці скасували відпочинок, ми – ні. Пронесло. А якби щось трапилося  – гнівно вимагали б від держави всього і навіть більше.

Це стосується і моряків, які наймаються на сумнівні судна і опиняються в полоні піратів, і дівчат, які наймаються на роботу моделями, а опиняються в секс-рабстві. Інфантильність, жадоба грошей та безвідповідальність.

А тепер до наших в Ухані. Наприклад, про сімнадцятьох танцюристів.

Про епідемію стало відомо під Новий рік. Які були дії Володимира Богданова? Він скасував гастролі? А тепер у нього, бачте, «шок від дикості людей».

Вибачте. Але треба усвідомлювати, що парки комуністичного Китаю дають не лише юані, а досить часто і речі  не дуже приємні.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа