“На початку було Слово і…”

Йосиф Сірка

Всякий християнин вже не раз чув ці слова, які для нього є і символом віри в перемогу добра над злом, правди над неправдою. А коли взяти в руки Біблію, то в Євангелії від Івана знайдемо глибше пояснення цього словоспучення.

На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього (Євангеліє від Івана 1:1-3)”.

Якщо перефразувати Свідчення Св. Івана зі застосуванням сучасної хаотичної передвиборчої президентської кампанії в Україні, то прийдемо також до того висновку, що СПОЧАТКУ БУЛО СЛОВО кандидата на президента Зеленського, який через ролик звернувся до діючого президента з пропозицією на теледебати, з вимогами провести аналізи крові стосовно алкоголю та наркотиків.

Сучасна ситуація щодо дебат свідчить про те, що потрібно було б ще додати і психіятричний аналіз кандидатів, оскільки пан Зеленський відійшов від своєї пропозиції.

Пан Зеленський, як іюдей, може й не знати про Євангеліє від Івана, в якому він звертався саме до іюдеїв, але він повинен би знати, що дане слово (а ще й при свідках) в багатьох країнах дорівнює угоді, контракту (визнаних і в суді), який зобов’язує дотримання слова. Найбільшим непорозумінням для кандидатів виявилося те, що кандидати – «не розібравши броду, полізли у воду» – іншими словами, замість прочитати Конституцію і знайти місце про вибори, вони стали планувати те, що не передбачене Законом про вибори президента України.

Ото й пішло, поїхало! Спочатку кожен кандидат здав кров та сечу в лабораторію за своїм вибором, а пізніше виявилося, що Зеленський, згідно з документом, вже 2-ого квітня здав кров, а камери показували його в лабораторії 5-ого квітня. Пояснення працівника лабораторії, мовляв, помилився пальцем, не дуже переконує, бо між 2 і 5 стоять ще 3,4, з яких лише 4 і 6 «сусідить» з 5. Та і сама «Євролаб», де здавав Зеленський аналізи належить російському бізнесменові А.Пальчевському, а він зареєстрував свою лабораторію у Великобританії, а «бізнес провадить через Карибські острови, бо так можна уникнути податків, викликає багато запитань, оскільки такі аналізи вимагають кілька днів на результати, а Евролаб «зуміла» це зробити за пару годин.

До справи аналізів долучився і кількаразовий чемпіон у боксі Володимир Кличко, який звернув увагу на те, що такий аналіз неможливо провести протягом години-двох. Він запропонував антидопінґову незалежну організацію WADA, яку він знає з власного досвіду. На жаль, кадидат В.Зеленський не погодився на новий і незаанґажований аналіз, що й викликало у багатьох підозру, що рейтинґовий кандидат на президента щось поважне приховує.

Реакції не забарились, бо не тільки Порошенко почав твердити, що він ніколи не казав, що Зеленський вживає наркотики (тобто, що він наркоман), але й його друг дитинства та колишній бізнеспартнер Денис Манжосов проголосив, що Зеленський не приймав наркотиків. Оце дуже нагадує ситуацію з президетом-втікачем В.Януковичем, про кримінальне минуле якого казали: він два рази не був судимим!

А все почалося із СЛОВА-заклику В.Зеленського – спочатку на стадіоні, а потім зійшов навіть на телеміст, який також не відповідає вимогам закону. Виходить дивно, що людина, яка мріє стати президентом, а закони хоче міняти ще до результатів виборів. Це нагадує жарт про водія, який везе дружину і тещу, які увесь час йому наказують: дружина – зараз заверни на ліво, потім просто; теща – отут скрути до цієї вулиці, отут проїдь навколо площі і т.п., а зять водій, після постійних „наказів”, зупив авто і запитав дружину: То хто ж керує? Ти, чи твоя мама?

А у Зенеського напрошується питання, то котрому слову вірити – тому, що було чути з ролика, а сьогодні виявляється було пустою обіцянкою, яких саме українські виборці вже чули тисячами, чи тому,яке вже від дебатів на телеміст скероване? Протягом тижня Зеленський зумів переплутати дебати і аналізи з шоу, а виборці повинні знати перед виборами думку кандидата на багато питань. Дебати це не тільки запитання одного кандидата до іншого, але скоріш пояснення свої програми щодо майбутнього країни. З дотеперішніх заяв Зеленського можна сподіватися, що і заяви про боротьбу з корупцією він може замінити на щось інше, а цілісність України може собі уявляти у Російській Федерації.

Слова Євангелії Івана „і ніщо, що повстало, не повстало без Нього” були звернені до тих ізраїльтян, яких він надіявся охрестити. Відмова від власного слова кандидата на президента викликає не довіру тих, які вже раз голосували за нього, але розчарування, бо чеське прислів’я каже: Slovo děla člověka – слово робить людину, тобто людину, яка відповідає за своє слово і їй можна висловити довіру!

Якщо людина щодня змінює своє ставлення, чи вимоги до інших, то це викликає питання: Чи зрозуміють виборці, які зациклені на ЗМІНІ? Справа в тому, що „зміни” на сході України та в Криму не ті, які собі уявляли ті, що вивішували російські прапори та толерували і толерують вбивць 13 тисяч українських громадян і мільйони потерпілих! Та заміна електроавта на віз з конем у 21-ому столітті також мало кого влаштує на планеті.

Торонто, 12.4.19 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа