До стратегії західної діаспори у допомозі Україні

Перші дні війни виявилися не такими як сподівалися москалі. Прийнявши поразки, москальський ватажок Путін вдався до підсилення не тільки кількістю окупантів але і різноманітністю зброї та способом ведення війни. Останнє повинно найбільше насторожувати. Ракету вистріляно у сам центр міста Харкова не у напрямі українських військових, а прямо на невинне населення. Шістдесят кілометрів москальського конвою приносить новий зудар у столицю Київ. Все це видно на екранах. Тут не може бути більше будь якого нерозуміння наміру і способу москалів. Чи Україна може собі дати раду з таким способом війни (воєнних злочинів) і з такою масштабною воєнною а то і ядерною машиною? Хочемо вірити у власні сили, але треба шукати допомоги. Тут загроза для світу. Путін це новітній Гітлер, Сталін, з ядерною зброєю.

Західний світ з Америкою на чолі поки що відгукнувся надзвичайно на користь України. Є деякі познаки навіть прориву залізної заслони приятельства між Україною, ЄС і НАТО. Навіть Німеччина допомагає Україні зброєю. ЄС висловився на користь вступу України до себе та навіть постачає повітряну зброю.

Що потрібно Україні зараз — це закриття її повітряного простору операцією повітряних сил НАТО. Чому НАТО і США поки що цього не роблять? Це питання складне. Бо фактично робити це — означає вступити фізично у війну, де може бути зудар москальських ракет, літаків та подібного озброєння НАТО. Одна справа проголосити повітря України закритим, а друга далеко важча це захистити таку дійсність. Отже ж конечним сьогодні переконати Західний світ, що позиція Москви по стороні повної агресії. Ця агресія починається в Україні але вони при поразці України захоплює ввесь при найменше північноатлантичний простір.

Який підхід наших громад? Ми повинні вчитися від Президента України. Навіть його найбільші противники мусять признати його розумний і героїчний підхід. Це підхід не здаватися, це підхід дякувати, не лаяти Захід, та просити додаткової допомоги включно зі співучастю не тільки у постачанні зброї, але співучасті на полі бою, чи на землі, чи у повітрі. Сьогодні поле бою — це Україна. Для країн членів НАТО і ЄС мати Україну полем бою — це краще ніж Варшаву, потім Берлін і Париж.

Для чого конечне таке розуміння. Бо лаяти своїх друзів, що вони нас замало люблять, не є корисним у закріпленні довготермінової дружби. Не повинно бути загадковим жодному українцеві, що ми є прокляті географічним положенням. Чорнозем і прекрасна природа це ціна безконечної загрози. Тому повинні сподіватися на чисельні продовження конечної акції на захист наших людей і нашої прадідівської землі.

Рівночасно потрібно також у Західній діаспорі принести війну ворогові сюди. Це війна проти москалів. Цю війну слід переводити на кожному кроці. Москальські агенти геть з Америки. Москальські літаки не можуть літати чи приземлюватися у Америці. Москальські продукти, Столічная, Лукойл не можуть продаватися у Америці. Зудар з москалями потрібно донести також на міжнародні форуми, конференції, навіть наукові заклади та інституції. Мабуть і є добрі москалі, одначе їх дуже мало. Наш ворог не тільки Путін, але кожний москаль, який працює на русский мир. Прошу пам’ятати, що таких повно по американських інституціях, університетах, здавалося б на невинних і не політичних форумах. Користуюся тут окресленням “Америка” тільки для прикладу. Це відноситься до Австралії, Німеччини, Бразилії, тощо.

Очевидно, потрібна гуманітарна допомога нашим потерпілим і біженцям. Кількість біженців скоро дійде до одного мільйона людей, переважно дітей і жінок, оскільки чоловіки до 60 року життя приймають участь у війні. Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК) відкрив для цього окремий фонд. ЗУАДК має історію допомоги і громадської відповідальності. Жертвуйте через ЗУАДК. За інші фонди чи організації я не можу гарантувати.

Також потрібно юридичної допомоги від наших юристів, котрі спеціалізуються у міграційному праві, тобто для одержання статусу та різної допомоги нашим мігрантам. Закликаю українських юристів по цілому світу дати знати про можливості одержати допомогу з цього питання, подаючи свою контактну інформацію для послуг. Для цього Господь Бог вас покликав і дав можливість здобути вищу освіту у країнах Заходу.

Ми велика нація. Ми маємо, на жаль, також досвід з війнами і переживаннями. Ми сьогодні об’єднані у нашій цілі, мабуть як ніколи. Сьогодні також мабуть вперше в історії цілий світ, крім москалів, по нашій стороні. Час напруження завжди викликає емоції. Під час такого емотивного зриву тяжко думати, хоча треба діяти. Нам треба прийняти єдину стратегію — стратегію бити москалів, та дякувати і просити дальшої допомоги від наших друзів: американців, англійців, французів, канадців, навіть німців, а зокрема від Господа Бога і Божої Матері. Дивіться: чудо вже сталося. Ми затримали першу навалу і навіть німці стали нам допомагати.

Слава Україні! Слава її героям! Слава нашому народу! Подяка нашим друзям! Смерть москалям!

1 березня 2022 року                                        Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа