Брак відповідальності

,,Тлумачний словник української мови” так пояснює термін відповідальність. Це покладений на когось або взятий на себе обов’язок відповідати за певну ділянку роботи, справу, за чиїсь дії, вчинки, слова. Пишу це в контексті президентських та парламентських виборів в Україні, які відбулися минулого року. Результати виборів відомі. Президентом України став шоумен та комік В. Зеленський а з величезним відривом, у парламентських виборах, перемогла його партія ,,Слуга народу”.

Почну від ,,першого слуги народу” Зеленського. Саме він проявив себе браком згаданої відповідальності, даючи згоду на участь у проекті-інтризі Коломойського – балотуватися на виборах президента. Непрофесіонал у сфері міжнародних відноснин і дилетант в економічних питаннях? І спрацювало. Класний хлопець з народу, політик-аматор, став гарантом державного суверенітету і територіальної цілісності України в ході війни з російським агресором. Слід відзначити, що Зеленський-Голобородько має апломб. Набагато простіше грати роль президента у серіалі ніж у дійсності керувати країною.

І другим невідповідальним героєм цієї п’єси був український виборець, який віддав голос за ,,слугу Коломойського”. Чим керувався? Обіцянками припинення вогню на Донбасі? Це не залежить від української сторони. Ростом економіки? Подоланням корупції? Розуміється, що на чолі з Єрмаками. Створенням можливостей для малого та середнього бізнесу? А може створенням умов для повернення заробітчан з-за кордону? Вже видно що, Зеленський який став маріонеткою в руках олігархів, не виконає своїх зобов’язань. Фільм вже давно завершився.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа