«Жовта картка» адміністрації Украероруху

8 та 9 грудня 2016 року біля будівлі «Украероруху», під час засідання комісії з внесення змін та доповнень до колективного договору, профспілка Авіадиспетчерського об’єднання профспілок провела акцію на підтримку вимог профспілки «Аеронавігація».

Позиція пікетувальників така: впровадження європейських стандартів у формуванні структури підприємства, залученні людських ресурсів та реформуванні системи оплати праці в авіаційній галузі, підтримання рівня кваліфікації профільних для підприємства професій.

Авіадиспетчери – це висококваліфіковані фахівці, які щоденно та безперервно обслуговують сотні зльотів, посадок та транзитних рейсів. В даному виді діяльності підтримання рівня кваліфікації персоналу, рівня володіння авіаційною англійською мовою та професійних навичок має бути пріоритетом для підприємства. Тому зараз як ніколи доречне впровадження західних стандартів структури підприємства та реформування оплати праці в авіаційній галузі, так як навіть короткочасний занепад приведе до невиправних наслідків.

Після подій, що сталися 17 липня 2014 року (падіння Малазійського Боїнгу), подій на сході України та відокремлення Кримського структурного підрозділу Украероруху, адміністрація підприємства Украерорух (далі – Підприємство) переконала трудовий колектив у необхідності підсилити економію ресурсів, щоб запобігти кризі на Підприємстві. Був обмежений цілий ряд пунктів колективного договору, погіршені соціальні гарантії, підвищення заробітної плати на тлі інфляції та знецінення національної валюти відбулося у мізерному розмірі, відмінено або обмежено цілий ряд виплат. Проте фінансові показники підприємства вже другий рік поспіль говорять про позитивну динаміку, яка полягає у багатомільйонних прибутках Украероруху. Натомість, на тлі падіння повітряного руху та валютних доходів підприємства, адміністрація вважає за потрібне вкладати гроші у витратні проекти, залучати під них кредити(такі як, наприклад, будівництво перону та руліжної доріжки для літаків авіакомпанії Украерорух у аеропорту м. Одеса), утримувати непрофільні для підприємства служби та підрозділи.

Через низьку заробітну плату, в цілому по галузі та порівняно з європейськими  колегами,  намітилася стійка тенденція відтоку висококваліфікованих кадрів та їх перехід у інші, більш оплачувані сфери діяльності. При тому що авіадиспетчери працюють згідно стандартів і практик ICAO, Євроконтролю та інших міжнародних організацій.

Джерело: О.П.А.Д.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа