Жоден фігурант резонансних справ Майдану та топ-корупції не перебуває за гратами

Анонс:

У середу, 18 листопада, о 13:30 буде оприлюднено інформацію щодо стану розслідувань резонансних кримінальних проваджень, відкритих МВС, ГПУ та СБУ щодо високопосадовців часів Януковича та нинішніх чиновників, причетних до терору учасників Революції Гідності та масштабної корупції. Перелік цих справ міститься в онлайн-реєстрі «Іменем України», створеному за ініціативою голови Антикорупційного комітету Єгора Соболєва. Прес-конференція відбудеться в Українському кризовому медіа-центрі за адресою Київ, вул. Хрещатик, 2 (Український дім).

 

Увесь цей тиждень ГПУ, СБУ та МВС звітуватимуть про стан розслідувань справ, що стосуються злочинів проти активістів Євро— та Автомайдану. Вже під час першого ж брифінгу силовики називали тисячі осіб, що перевіряються, і сотні притягнених до відповідальності. Проте за результатами моніторингу на основі відповідей на офіційні звернення народного депутата Єгора Соболєва жоден з фігурантів 107 резонансних кримінальних проваджень, внесених до реєстру «Іменем України» ще в липні 2015 року, зараз не відбуває покарання у вигляді позбавлення волі. Що насправді ховається за гучними заявами правоохоронних органів про результати розслідувань справ Майдану?

Єгор Соболєв, голова Комітету Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції:

«Цей нуль – це змова. Цей нуль – це страшна загроза, що непокаране зло повернеться. Час підніматися проти цього не окремим адвокатам, журналістам, парламентарям, а всьому суспільству».

У брифінгу візьмуть участь:

  • Єгор Соболєв, голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції;
  • Тарас Гаталяк, координатор адвокатів родичів героїв Небесної сотні;
  • представники Центру протидії корупції та журналісти-розслідувачі.

Реєстр «Іменем України» — це список топ-справ по корупції та терору Майдану, вперше оприлюднений 10 липня 2015 року.

Постійна адреса: http://cases.fightcorruption.org.ua/

Станом на листопад список включає 107 кримінальних проваджень, які розділені на дві категорії: масштабна корупція колишніх та нинішніх політичних еліт та порушення громадянських прав активістів Євро— та Автомайдану. Кожна справа містить інформацію про номер та дату відкриття провадження, кваліфікацію та обставини злочину, осіб, яким повідомлено про підозру, орган досудового розслідування, процесуальних керівників, результати досудового розслідування і прийняття процесуального рішення, а також окрему колонку для судового рішення, виду покарання та дати набрання ним чинності. Даний Реєстр було створено для того, аби суспільство могло проконтролювати скільки триває розслідування, хто ним керує і які результати.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа