Завод «Лорта» модернізував комплекс управління вогнем артилерії «Оболонь-А»

Машина управління вогнем артилерії 1В26-1 дозволяє у автоматичному режимі здійснювати планування вогню, передачу цілевказівок кожному вогневому засобу, розгортання бойових машин з маршу і відкриття вогню за декілька секунд. Про це повідомляє «Мілітарний».

zobrazhennya_2021-02-08_140216

Оновленню комплексу відбулось в ході його доведення під час проведення державних випробувань, що розпочалися у 2019 році.

Базова версія оснащувалась панорамним прицілом ПНК-6 розробки та виробництва Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» з Черкас.

На модернізованій машині управління вогнем артилерії встановлено новий панорамний приціл:

zobrazhennya_2021-02-08_134947Оптично-прицільна станція на комплексі управління вогнем артилерії «Оболонь-А»

Новий приціл трьох канальний, в якому є телевізійний та тепловізійний канали, далекомір та кутовий привід високої точності.

Даний прилад дозволяє командиру навести машину на об’єкт який він хоче розвідати, дальність до якого може складати до 15 км, і миттєво отримати дані про місцерозташування цілі та передати інформацію для прийому рішення про ураження.

Для порівняння далекомір на панорамному прицілі ПНК-6 дозволяв виявляти цілі на відстанях до 9500 метрів у день, а вночі – до 4000 метрів за допомогою тепловізійного каналу.

КАУ «Оболонь-А» – це автоматизована система управління нового покоління і високого інтелектуального рівня.

Під час розробки блоків машин комплексу використана сучасна елементна база провідних зарубіжних виробників.

Всі ці роботи виконані незважаючи на те, що фінансування заводу дозволяє працювати один день на тиждень.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа