Юридичної бази для проведення референдуму у Криму немає

За словами член Центральної виборчої комісії Юрія Донченка, у законі про всеукраїнський референдум, в його прикінцевих і перехідних положеннях, визначено, що втратив чинність закон про місцеві референдуми.

“Новий закон Верховна Рада ще не розробила. До нас звертались уже неодноразово. Наприклад Українка (Обухівський район Київської області) хотіла провести референдум по відкликанню мера, інші ради хотіли так депутатів відкликати тощо. Тобто є протиріччя. У законі про депутатів місцевих рад є питання стосовно їхнього відкликання через референдум, а самого механізму референдуму немає. Тому це вводить в оману деяких людей, які, спираючись на закон про депутатів місцевих рад, не бачать того, що у нас немає закону про місцевий референдум. Він декілька раз виносився на ВР. З півроку тому була така спроба розглянути його, але, крім спроби, далі діло не йде. Постійно він доопрацьовується, але то справи депутатів. А от, якщо сьогодні казати, чи юридична база є чи немає для проведення референдуму в Криму, можна однозначно казати, що немає такої бази. Закон України стосовно проведення місцевих референдумів відсутній”, – пояснив Донченко.

Джерело: http://tyzhden.ua/News/103487

Нагадаємо, топ-новиною дня сьогодні рішення Верховної Ради Криму про проведення республіканського референдуму щодо державної самостійності автономії (див. тут)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа