На референдумі кримчанам зададуть питання, чи Крим має державну самостійність в складі України

Сімферополь . 27 лютого. INTERFAX.RU – На позачерговому пленарному засіданні в четвер Кримський парламент прийняв постанові про проведення в Автономії республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень в Автономної Республіки Крим, повідомила агентству начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

За її словами, за це рішення проголосували 61 з 64 депутатів.

У відповідаючи з постановою, кримський парламент ухвалив рішення провести 25 травня 2014 референдум , на який буде винесено питання: “Автономна Республіка Крим володіє державної самостійністю і входить до складу України на основі договорів і угод ” (так чи ні).

Цією ж постановою президії кримського парламенту доручено розробити та затвердити порядок та організацію проведення референдуму.

Кримському парламенту доручено осущесвіть фінансування та матеріально -технічні забезпечення організації проведення референдуму.

Наступний хід – за Генеральною прокуратурою України. Якщо Крим має державну самостійність на основі міжнародних договорів і угод, то навіщо про це проводити референдум? Якщо це спроба зафіксувати державну самостійність, якої ні в яких міжнародних договорах не зафіксовано (а так воно і є), то це порушення Конституції України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа