Європарламент прийняв резолюцію, що закликає до проведення нових, вільних виборів до Держдуми в Росії.

Серед вимог депутатів Європарламенту – реєстрація всіх опозиційних партій до повторного голосування, – цитує lb.ua  прес-реліз Європарламенту. Депутати звернулися до президента Європейської та голови Єврокомісії, а також до єврокомісара із зовнішньої політики Кетрін Ештон із закликом підняти тему виборів на саміті Росія-ЄС 14-15 грудня 2011 року.

Як уже писав «Український погляд» , вибори до Держдуми РФ пройшли 4 грудня. За результатами обробки 99,99 відсотка бюлетенів “Єдина Росія” отримала 49,3 відсотка голосів і 238 з 450 місць в парламенті. 5 грудня на Чистих ставках раптово зібралися кілька тисяч людей, незадоволених парламентськими виборами, і рушили маршем у бік Кремля. Того вечора був затриманий відомий блогер Олексій Навальний , якому у вівторок, 6 грудня, присудили 15 діб арешту. 6 і 7грудня неузгоджені акції пройшли на Тріумфальній площі. На 10 грудня опозиція запланувала мітинги в багатьох містах Росії. Спостерігачі від структур Євросоюзу  оголосили, що зафіксували порушення в ході підрахунку голосів на виборах до Держдуми. Разом з тим, незалежні міжнародні спостерігачі дали високу оцінку виборам у Держдуму, а їхні зауваження носять технічний характер.

Нагадаємо, де-факто в Росії уже розпочалася президентська кампанія. Сьогодні подав документи на реєстрацію кандидата в Президента Росії Володимир Путін, уже зареєструвалися кандидати від ЛДПР і “Справедливої Росії”

За матеріалами lb.ua, ИТАР-ТАСС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа