Які вони, літні і зимові ковдри?

Щоб ні влітку, ні взимку не відчувати дискомфорт під час відпочинку, вибирайте ковдри по сезону – теплі або полегшені. Ці властивості можна визначити за складом наповнювача і його кількістю. Більшість брендів таку інформацію вказують на етикетці. Частіше за інших, теплий текстиль пропонується з наступною щільністю:

  • Для найбільш холодних ночей – 420 г/м².

  • Демісезонні, але теж досить теплі – 300-350 г/м².

  • Полегшені і легкі – від 280 г/м² і менше. Такі варіанти ідеальні для пізньої весни і літа.

Коли з кількістю наповнювача розібралися, переходимо до вивчення складу. Як і раніше, найпопулярніші ковдри з натуральної сировини. В інтернет-магазині https://domashniy.com.ua/ua/odeiala купити ковдри ви зможете з пухоперовим, вовняним, бавовняним, бамбуковим наповнювачами. Із синтетичних матеріалів – із силіконовим волокном і всіма його різновидами (синтепухом, кульками, холлофайбером).

Але навіть серед натуральних наповнювачів є свої фаворити і аутсайдери. Так, найдоступніші за ціною, при цьому з багатою кількістю чудових характеристик – це ковдри з вовни. Звідси і їх популярність. Ті, кому потрібен особливий текстиль, вважають за краще в інтернет-магазині https://domashniy.com.ua/ua/odeiala купити ковдри з пухоперовим наповнювачем. Їх теплопровідність і особливий комфорт підтверджені віками. Як і багато століть назад, зараз такий текстиль відноситься до середньої і дорогої категорії товарів. Легкі, повітряні, швидко зігрівають і підтримують затишок весь час відпочинку – ось їх головні та незаперечні переваги. А щоб виріб завжди “був у формі”, до пуху підмішують від 20% до 80% пір’їнок. Їх кількість безпосередньо позначається на вазі і ціні текстилю.

Оскільки за ковдрами з натуральними наповнювачами потрібен особливий догляд, багато хто схиляється до придбання виробів з синтетичними волокнами. Вони дійсно абсолютно не вимагають уваги. Весь догляд за ними зводиться до дотримання 3-х умов:

  • 2-4 рази на рік струшувати і провітрювати;

  • 1 раз на рік прати в машинці на спеціальному режимі;

  • в шафі зберігати в мішку з тканини або в підковдрі.

Дотримання цих правил продовжить їх термін експлуатації ще на кілька років.

З яким би наповнювачем ви не вибрали ковдру, звертайте увагу на прошивку чохла зверху. Сучасні ковдри – це стьобаний текстиль. Від щільності стібків і самого малюнка, від краси візерунка і обраних ниток залежить не тільки зовнішній вигляд, а й якість, термін служби виробу. Чим складніше візерунок, тим гарніша ковдра, а чим він густіший – тим менша ймовірність, що наповнювач всередині втратить форму – розшарується або зіб’ється.

Бажаємо швидких і вигідних покупок!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа