Яка роль “ленінопаду” на Сході України для перемоги у війні з Росією

Чи почалася в Україні “Революція символів”? Чому радянські вожді продовжують “злазити” з постаментів і хто посяде місце в пантеоні українських героїв? Запрошуємо на розмову із представником Українського інституту національної пам’яті Павлом Подобєдом “Ленінопад та майбутній український арлінгтон. Кого і як має пам’ятати Українська держава” на Форумі видавців.

12 вересня, п’ятниця

17:00— 18:30

Музей «Тюрма на Лонцького», вул. С. Бандери, 1

(вхід з вул. К. Брюллова)

Ініційований простими громадянами ще в лютому цього року “ленінопад”, з початком Російсько-української війни перетворився у справжню “революцію символів”. Українці не лише активно переосмислюють ідеологічну спадщину  Радянського союзу, але й наново відкривають для себе значення національних символів”, — говорить представник Українського інституту національної пам’яті Павло Подобєд.

 Чому радянські вожді продовжують “злазити” з постаментів і хто посяде місце в пантеоні українських героїв? Скільки ленінських істуканів ще залишається на території України і що з ними робити? Як Україна вшановує своїх героїв, загиблих у війнах, зокрема у нинішній? Запрошуємо до розмови на Форумі видавців.

Павло Подобєд (27 років), дослідник історії Армії УНР, представник Українського інституту національної пам’яті, координує меморіальні програми УІНП, один із лідерів-волонтерів руху допомоги армії. Павло Подобєд ініціатор і керівник Благодійної ініціативи “Героїка”, яка у 2010—2013 роках за благодійні внески спорудила 23 меморіальних об’єкта у Центральній та Східній Україні, насамперед — воїнам УНР та УПА. Під час Революції Гідності узимку 2013—2014 був одним із координаторів Громадського сектора Євромайдану.

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа