Як вибрати корм для собак

Правильно збалансоване харчування є основою здоров’я і гарного самопочуття домашніх улюбленців. Саме від добре підібраного корму буде залежати активність чотириногого друга і його настрій. Наявність необхідних мікроелементів і вітамінів дозволить продовжити життя улюбленцю і зробити його набагато більш комфортним.

Багато власників собак задаються питанням: купувати сухий або вологий корм? У обох рішень є переваги і недоліки, з якими слід ознайомитися перед покупкою. А придбати корм для собак онлайн наразі не складе труднощів.

Вологий корм: переваги і недоліки

Основна відмінність вологого корму від сухого – це вміст вологи. Вологі продукти містять більше 75% води. Це означає великі витрати для власника, так як собака повинна їсти набагато більше вологого корму, ніж сухого, щоб покрити свої потреби в поживних речовинах.

У собак дуже розвинений нюх, тому вони більше віддають перевагу вологій їжі через її більш інтенсивний запах. Завдяки високому вмісту води волога їжа:

  • Позитивно впливає на сечовидільну систему;
  • Відіграє значну роль в процесі гідратації;
  • Позитивно впливає на травну систему.

Крім того, вологий корм містить менше калорій, що важливо для тварин з надмірною вагою. Вологий корм, особливо преміальної якості, набагато ближче до натурального, ніж сухі продукти.

Сухий корм: переваги і недоліки

Сухий корм містить близько 6-10% води, тому улюбленцю потрібно набагато менше сухого корму, ніж вологого. На 100 г сухого продукту припадає понад 400 г вологого корму.

Однак слід пам’ятати, що:

  • У тварини завжди повинен бути доступ до свіжої і чистої води;
  • В цілому годування сухим кормом дешевше, ніж вологим.

В даний час у власників чотириногих улюбленців є широкий вибір збалансованих кормів, від економічних до ультра-преміум. Серед популярних виробників варто зазначити: Pro Plan, Acana, Brit Care, Bosch Dog, Belcando, 1st Choice – обрати поживний, цінний з точки зору мікроелементів та адекватний по ціні корм не буде проблемою.

Вологий або сухий корм: що вибрати?

На це питання складно відповісти, вибір корму залежить в першу чергу від господаря і його тварини. Дуже важливо бути послідовним у харчуванні, так як собаки не люблять змін в харчуванні.

Якщо власник хоче годувати улюбленця сухою або вологою їжею, необхідно дотримуватися обраної стратегії. Якщо прийнято рішення поєднувати обидва продукти, це також повинно стати звичайною дієтою. Раптова зміна раціону вихованця може призвести до проблем із шлунком, кишківником.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа