Як правильно вибрати ноутбук фрілансеру

Для кожної людини слово «свобода» має свої межі і значення. Для кого-то це спокійне життя вдалині від цивілізації, для інших – робота в задоволення без прив’язки до офісу і жорсткого графіка. За статистикою Payoneer, більше третини працюючого населення планети займаються фрілансом.

Для України таких даних немає, так як дослідження не проводилися, проте щорічно кількість виконавців на біржах фріланса зростає. Наприклад, в 2018 році на платформі Freelancehunt кількість користувачів збільшилася на 45%. За даними американських досліджень, фрілансери заробляють втричі більше, ніж штатні працівники на аналогічній посаді. 

Мабуть, головний секрет успіху самозайнятого – це якісне оснащення, тобто комп’ютер або ноутбук. Однак останній більш універсальний і мобільний, так як його можна транспортувати, брати в дорогу, на відпочинок. Тому для фрілансера важливо мати під рукою «витривалу» і «безвідмовну» техніку для виконання поставлених завдань. Тому сьогодні поговоримо про критерії вибору ноутбука для фрілансера, щоб він міг вийти на зарубіжний ринок.

Легкий і мобільний «ноут»

Як казав Еврипід: «Скажи мені, який у тебе ноутбук, і я скажу, хто ти». Звичайно, він говорив не зовсім це, але сенс не змінюється. Для будь-якого фрілансера ноутбук – це кращий і єдиний друг в роботі. Тому техніка повинна відповідати духу власника і його стилю життя. Фрілансер може працювати в будь-якій точці земної кулі. Тому для того, щоб брати ноутбук куди завгодно, рекомендують купувати модели до 2-х кілограм, а в товщину – не більше 3 см. Діагоналі в 12-14 дюймів буде цілком достатньо для виконання поставлених завдань – це розумний компроміс між компактністю і функціональністю. А щоб підвищити ефективність роботи, в цьому блозі є список корисного софта для фрілансера.

Ключові показники ефективності

Доходи фрілансера безпосередньо залежать від ефективності і швидкості ноутбука. Чим швидше техніка обробляє запити користувачів, тим швидше буде завершено замовлення і отримані гроші. Тому потужність пристрою підбирається під сферу діяльності людини. 

Наприклад, ноутбук дизайнера повинен бути в рази потужніший машини копірайтера. «Магу текстів» нема чого переплачувати за обчислювальні потужності, які раціональніше використовувати при роботі відео- і графічних редакторів. Для проектувальника ж важливіше кількість оперативної пам’яті і обчислювальна потужність центрального процесора.

Для графічного редактора важлива наявність інтегрованої відеокарти, щоб вирішувати свої професійні завдання. Копірайтеру підійдуть ультрабуки або ноутбуки-трансформери з барвистими дисплеями, компактними розмірами і достатньою продуктивністю «заліза». На окрему увагу заслуговують трансформери, які за рахунок конструкції можуть використовуватися як ноутбук, планшет і електронна книга.

Обходитися без розетки

Так як фрілансер не прив’язаний до робочого місця, він може працювати в кафе, бібліотеці або гуртожитку. Тому важливо, щоб техніка працювала 8-9 годин при середньому навантаженні на систему. Також зверніть увагу на Rapid Charge. Ця технологія дозволяє за годину зарядити батарею ноутбука до 80%. Це зручно, якщо з вечора ноутбук розряджений, а зранку потрібно швидко зібратися в дорогу, і зарядити пристрій. Також окремі моделі обладнані LTE модемами, що прибирає зав’язку ноутбука на мережі Wi-Fi.

І в вогонь, і в воду

Ноутбук фрілансера повинен витримувати високі і низькі температури, добре б, якщо він мав би захист від пилового засмічення і піску. Тому підбирайте пристрій, який забезпечить стабільну роботу в різних умовах.

Наприклад, лінійка пристроїв ThinkPad перевіряється інженерами на працездатність при різних умовах. Більш того, фахівці ставали на пристрій ногами, пропускали через USB ток, а після підключити мишку і працювали в штатному режимі.

Зверніть увагу і на безпеку персональних даних, якщо ви плануєте працювати з підключенням до публічних Wi-Fi мереж. На нових ноутбуках встановлюється і сканер відбитків пальців, щоб убезпечити вміст пристрою, і спростити авторизацію в системі.

Зустрічають по одягу

У гонитві за технічними характеристика і функціональністю не випускайте з уваги зовнішній вигляд: колір, дизайн, вага і наявність / відсутність стікерів. Останні вже давно стали провідником між роботою і внутрішнім світом людини. За кількістю і різноманітністю стікерів можна виявити творчу особистість або суворого і дисциплінованого фрілансера.

Тому підберіть для себе ідеальний варіант на ринку, благо виробників і моделей маса. Не ставтеся до вибору легковажно, адже від ноутбука залежить якість і ефективність вашої роботи. Чого ми вам і бажаємо.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа