Візит до Вашингтона Героя України Володимира Жемчугова

zhemchugov-wash

Посольство України в США на виконання доручення Президента України Петра Порошенка та в рамках реалізації стратегії Міністерства закордонних справ України з використання публічної дипломатії організувало візит до США Героя України Володимира Жемчугова.

У Вашингтоні відбулися його зустрічі з сенаторами Шерродом Брауном та членом Комітету з питань збройних сил Сенату США Томом Коттоном, а також участь у спільному заході з сенатором Джоні Ернст.

Під час візиту Володимира Жемчугова Посольство ініціювало за сприяння US-Ukraine Foundation зустріч “Друзі де-окупації Криму”.

Особливе значення мали виступ та розповідь Героя України про пережите та про його досвід боротьби з російськими найманцями на Донбасі, а також про часи його перебування у полоні під час дискусії у Конгресі США “Російська гібридна війна проти України. Глобальна відповідь на глобальну загрозу”.

Наприкінці візиту Посол України в США Валерій Чалий запросив Володимира Жемчугова з дружиною Оленою Жемчуговою до Посольства на урочисте прийняття з нагоди Шевченківських днів для спілкування з українською громадою, активістами та волонтерами.

Володимир Жемчугов також відвідав Національний військово-медичний Центр США, щоб підтримати поранених українських військових, які зараз проходять лікування та реабілітацію в США, а також за сприяння Посольства поділився своєю історією з американськими журналістами в інтерв’ю відомому американському виданню “Wall Street Journal”.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа