“Вільні Люди” передали до війська три автомобілі

У понеділок на Михайлівській площі волонтери мережі “Вільні Люди” передали військовим три автомобілі, які одразу після цього відправляться на лінію фронту.

Усі авто придбані коштом канадської діаспори з Фонду “Приятелі Збройних Сил України”.

Після освячення автомобілів ігуменем Свято-Михайлівського Золотоверхого собора отцем Антонієм, три автомобілі вирушили на Схід.

Mitsubishi Pajero передали підрозділу глибинної розвідки ЗСУ. Автомобіль придбано в Литві, витрати на ремонт і транспортування взяли на себе волонтери з Литовського націоналістичного молодіжного союзу.

Volkswagen Т4 – для прикордонників, які несуть бойове чергування на лінії зіткнення.

Hyundai Galloper – для 95-ї бригади ЗСУ. За словами Дмитра Жмайла, співкоординатора “Вільних Людей”, боєць з позивним Герман уже прийняв цей автомобіль і особисто курує ремонтом.

Усі транспортні засоби відповідають вимогам військових: відремонтовані та можуть ще довго служити новим власникам.

“За весь час існування ми передали вже десятки автомобілів і допомоги на мільйони гривень. Основна сума коштів була отримана від Фонду “Приятелі Збройних Сил України” (Канада).  Порівняно з початком війни, ситуація з забезпеченням на фронті вже покращилася, волонтерам вже не потрібно закуповувати шкарпетки та бронежилети, але залишається багато проблем. Досі гострою є потреба у техніці: автомобілях, безпілотниках, раціях і т.д.”, – говорить Дмитро Жмайло, співкоординатор мережі “Вільні Люди”. Він додає, що в найближчих планах – передача автомобілів, які нині знаходяться на ремонті, та купівля безпілотного літального апарата для 131 бригади, батальйону “УНСО” Збройних Сил України”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа