Від Харкова до Львова: по всій Україні пройшли вишколи з цивільної оборони

2fa6d84260246ee9c9aa854c0cad6f7e

Сьогодні, 19 лютого, в рамках кампанії “Не панікуй! Готуйся!” відбулися масштабні вишколи для цивільного населення, ініційовані Громадським штабом оборони та Нацкорпусом. Тренування, в яких взяли участь кілька тисяч українців, пройшли у Харкові, Львові, Черкасах, Чернігові, Києві, Житомирі, Олександрії, Полтаві, Івано-Франківську, Мелітополі й Одесі.
“Позавчора ми спостерігали за тим, як цілу добу терористи обстрілювали всю лінію фронту. Окрім позицій українських військових, вони також обстрілювали мирні райони, дитячі садки, а після цього Росія зібрала Радбез, на якому звинуватила Україну у тому, що начебто ми готуємо наступ. Вже вчора ми побачили, як відбувається начебто евакуація та перші теракти на окупованій території. Все це свідчить, що загроза реальна”, – наголосив під час вишколу у Черкасах керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.
Найчисельнішими сьогодні були заходи у Харкові та Львові, в яких взяли участь близько 800 та 600 учасників відповідно.
“Влада не проводить інструктаж громадян, не пояснює, що робити у випадку бойових дій. Висновок один – нам самим треба підготуватись до будь-яких подій. Свій дім ми не віддамо”, – сказав під час вишколу у Харкові керівник місцевого осередку Нацкорпусу Костянтин Немічев.
Попри зростання загрози великої війни й нагнітання паніки агресором – тенденція позитивна: все більше українців долучається до тренувань з цивільного захисту.
“Кремль підвищує ставки – на Сході України ворог розпочав провокації, все це для того, щоб посіяти серед українців паніку і взяти їх тепленькими голіруч. Сьогодні проходить один з найбільших вишколів у Львові. Тішить, що українці не панікують, а готуються захищати свою землю”, – зазначив під час вишколу, який проходить у Львові, керівник Західного Терену Нацкорпусу Сергій Бевз.
В рамках вишколів сьогодні відбулися заняття з основ тактичної підготовки, поводження зі зброєю та вибухотехнікою, тренінги з надання домедичної допомоги, також учасники ознайомились із необхідним вмістом тривожної валізки та багато іншого.
Загалом за час кампанії “Не панікуй! Готуйся!” участь у вишколах взяло вже понад 6 тисяч українців. Нагадаємо також, що завтра вишколи з цивільної оборони відбудуться у Запоріжжі, Ковелі, Миколаєві, Житомирі та Рівному. Також в Одесі відбудеться великий Марш єдності, а в Миколаєві – патріотичне віче.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа