В Торонто помер довголітній провідний діяч ОУН (бандерівців) Теодосій Буйняк

Пам’яті Теодосія Буйняка

З глибоким сумом повідомляємо, що 4 квітня в Торонто на 94-му році життя відійшов у вічність довголітній провідний діяч Організації Українських Націоналістів (бандерівців)

168110049_145165250784815_4585193387595444000_n

БЛ.П. ТЕОДОСІЙ БУЙНЯК

Друг Теодосій народився 19 жовтня 1927 року в селі Потутори Бережанського району на Тернопільщині. З юних літ приєднався до Українського Визвольного Руху в рядах Організації Українських Націоналістів. був провідним діячем українських громадських і громадсько-політичних організацій Канади та, як магістр економічних наук, бізнесово-фінансових установ.

Поселившись в Канаді після Другої Світової війни, включився у розбудову Спілки Української Молоді в Канаді і був головою її Крайової Управи. Належав до гурту організаторів Ліги Визволення України, а відтак довголітнім головою Крайової Управи ЛВУ. Був серед ініціаторів спорудження Українського Культурного Центру Торонто і членом його Дирекції. Певний час також очолював Світову Конференцію Українських Державницьких Організацій.

Як професіонал у царині економіки і фінансів, належав до кола інiціаторів створення української торгівельної компанії «UBA» i Кредитової Спілки «Будучність». За час його керівництва дирекцією КСБ, ця фінансова установа зайняла своє чільне місце серед передових українських фінансово-банківських установ Північної Америки.

До останнього періоду свого життя залишився членом Дирекції КСБ, видавництва «Гомін України», Дослідного Інституту «Україніка» та членом Крайової Управи Ліги Українців Канади.

У смутку і болю покійний залишив сина Бориса (невістка Віра вже покійна), внуків Наталку і Маркіяна, дочку Адріяну Буйняк-Виллсон з мужем Павлом, родину в Україні.

ВІЧНАЯ ПАМ’ЯТЬ!

Провід ОУН (б)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа