Україна реформуватиме свою оборону згідно з новою концепцією НАТО “гібридних воєн”

Народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в Facebook повідомила про підсумки засідання Парламентської Ради Україна-НАТО в Брюсселі.

«Коротко по суті, ми отримали запевнення представників ПА НАТО в подальшій послідовній підтримці України та пріоритетності України на порядку денному в контексті агресії Росії. Також отримали чіткі сигнали щодо однозначної політичної підтримки від Альянсу та окремих країн-членів (лише останнє дедалі чіткіше, і як на мене, обгрунтованіше, прив’язується до виконання нами конкретних реформ», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Нардеп повідомила, що українська делегація мала можливість ознайомитися з концепцією протидії НАТО гібридним війнам, «яка ось-ось має бути прийнята міністрами закордонних справ Альянсу».

12241340_10208034765605855_4207957632880618890_n

«Ми також обговорили представлений стислий огляд стану та можливих перспектив двосторонньої співпраці, і знову ж таки – розуміння дуже конкретних очікувань від партнерів щодо реформи в сфері безпеки та оборони в Україні – від документів до чітких кроків. Основний наголос – реформувати оборонно-безпековий сектор можна і треба саме вже, негайно, навіть під час війни, бо згаяний час і можливості можуть обернутися невідворотністю поразки. Досягнення стандартів НАТО до 2020 року – надзвичайно амбітна і тяжко реалізовувана, але цілком можлива мета – і в цьому найважливіше об’єднати і скоординувати зусилля усіх учасників процесу – від парламенту до ГШ та МОУ», – підкреслила депутат.

Вона також додала, що перед Україною  непочатий край роботи, «але є повна готовність нам допомагати, радити, підказувати, вчити, спільно діяти, фінансувати».

«Нам лише потрібно активно і ефективно рухатися в тому напрямку євроатлантичної інтеграції, який ми самі свідомо обрали та закріпили законодавчо», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Користуюся нагодою щиро подякувати секретаріату ПА НАТО за злагоджену, зібрану та віддану роботу для того, щоб все відбулося. Велика подяка колегам-парламентарям з Канади, Литви, Норвегії, Франції, Болгарії, Латвії за те, що приїхали, взяли активну участь та підкреслили вагомість та важливість Парламентської Ради як інструменту для розбудови співпраці між НАТО та Україною. Вдячні спікерам з штаб-квартири, представникам національних місій та громадських організацій, що представили аналіз розвитку найостанніших викликів та поділилися пошуком шляхів їх врегулювання. Окремо вдячні керівництву та співробітникам нашої місії в НАТО за змістовний та організаційний супровід», – резюмувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа