У Верховній Раді зареєстрували проект закону про мале виноробство

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, котрий покликаний вирішити головні проблеми дрібних виноробів України – відкриття малих виноробень та розвиток місцевого легального виноробства (№6693), про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один зі співавторів законопректу, народний депутат Андрій Вадатурський.

За його словами законопроектом пропонується спрощена процедура отримання ліцензії для малих виноробень на основі лише трьох документів: копії установчих документів підприємства, документу про оплату ліцензії те Декларації матеріально-технічного забезпечення.

«В жовтні минулого року за нашої з колегами ініціативи Верховна Рада скасувала річну плату в 500 тисяч гривен за ліцензію на право оптової торгівлі для малих виноробів. Це стало історичним рішенням, якого чекали 10 років. Але ми і далі йдемо шляхом дерегуляції, пропонуючи суттєве спрощення відкриття виноробень», – написав народний депутат.

Зазначеним законопроектом, повідомив Анрій Вадатурський, усуваються усі бюрократичні перепони для розвитку малого виноробства.

«Тепер не потрібно буде вистоювати роками у чергах до чиновників, намагаючись зібрати 140 нікому не потрібних папірців, довідок, висновків та іншої макулатури. Декларацію матеріально-технічного забезпечення малі винороби отримають за 5 днів на основі висновку незалежної лабораторії», – наголосив парламентар.

Андрій Вадатурський переконаний, законопроект №6693 буде прийнятий і дозволить вивести місцеве виноробство із тіні, легалізувати доходи, створити нові робочі місця та вивести Україну у світові лідери.

«Окрім іншого, законопроект №6693 спрощує реєстрацію нових марок виноробної продукції. Це було перепоною розвитку місцевого виноробства та винного туризму в Україні. Відтепер затвердження нових марок відбуватиметься у легкий децентралізований спосіб, без необхідності звертатись до київських чиновників», – підкреслив парламентар.

Водночас, Андрій Вадатурський переконаний, що за умови прийняття законопроекту якість вітчизняних вин не погіршиться, а навпаки допоможе підняти рівень українського виноробства до світового рівня.

«Не слід боятись зростання неякісного вина, законопроект надає відповідь і цьому виклику. Обсяги тіньового виробництва вина сягають мільйонів тон на рік. Цей неякісний “шмурдяк” загрожує життю українців не менше ніж ворог на Сході. Наш законопроект покликаний привести мале виноробство у відповідність світовим стандартам якості та безпеки. Коли продукт легальний, виробник зацікавлений у його якості, а Держава має інструменти контролю», – наголосив Андрій Вадатурський.

«Нам під силу, на 100% забезпечити діяльність на ринку нових, а головне легальних підприємств, з невеликими обсягами виробництва місцевих, плодово-ягідних вин та унікальних медових напоїв з виноматеріалів, ягід та меду власного виробництва. Дякую співавторам законопроекту за підтримку і бажання жити по-новому!», – написав Андрій Вадатурський.

wine

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 18 Jul 2017 18:46:38 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа