У справі волонтерів Євромайдану, де є слід Кремля, підозрюваний позбавлений права на захист суддею Ясельським

Як писали раніше журналісти, волонтерів Євромайдану Вячеслава Шовкалюка і Олега Білика судять на догоду Кремлю, і у цій справі є слід Медведчука.

Так, 24 січня в Святошинському районному суді Києва відбулося чергове слухання. Через хворобу захисника Олега Білика адвоката Шушмана, суд призначив для захисту Білика адвоката за призначенням Ігоря Горбаля. Прибувши на судове слухання захисник Горбаль заявив клопотання щодо надання йому можливості ознайомитися зі справою. А це – 9 томів, матеріали досудового розслідування, що знаходяться у Закарпатті, кілька незаконних обвинувальних актів тощо.

Та присутні в судовій залі були шоковані, коли колегія суддів на чолі з суддею Ясельським, порадившись, прийняла рішення надати адвокату Горбалю аж 45 (!) хвилин для ознайомлення з обвинувальним актом, який прокуратура Закарпатської області вже кілька разів поспіль намагається проштовхнути через Святошинський райсуд.

Стало зрозуміло, що Ясельський відверто підіграє стороні обвинувачення. Після такого безміру, одного з підозрюваних – 54-річного киянина Вячеслава Шовкалюка забрала карета Швидкої допомоги з ішемічним інсультом. Його винесли на ношах медики і присутні на процесі прямо з-під зали суду. А присутнім в судовому засіданні стало зрозуміло, що незалежним, неупередженим, чесним судочинством під головуванням Ясельського – навіть «і не пахне».

По завершенні такої пародії на судове засідання адвокат, призначений Олегу Білику, дав інтерв’ю, в якомувідверто заявив, що він не знає матеріалів справи і йому потрібен значний час для ознайомлення в повному обсязі з цією складною 9-томною справою.

Тим більше, що всі матеріали досудового розслідування знаходяться на Закарпатті. Відтак, навряд чи хтось з громадян України хотів би, щоб його захищав не підготовлений адвокат, якому головуючий суддя банально не дає ознайомитися зі справою.

Раніше ЗМІ вже повідомляли про порушення у справі волонтерів Вячеслава Шовкалюка і Олега Білика як з боку прокуратури Закарпатської області і особисто прокурора Ісака, котрий приходив п’яним в судове засідання

так і з боку головуючого судді Ясельського, який 17 січня 2017 року відверто порушив суддівську присягу.
Постає запитання, чому суддя Святошинського райсуду Києва Ясельський відверто нехтує законом – Кримінально-процесуальним кодексом України, «плює» на присягу судді. Чи не боїться Ясельський втратити мантію судді?
І чи не стоїть за Ясельським якийсь покровитель, чий «дах» дозволяє судді райсуду Ясельському відверто зневажати закони.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа