У Росії розповсюджується звернення жителів Криму : «Не хочемо бути зрадниками Росії!»

Фото: obozrevatel.com

Звернення кримчан до Дмитра Медведєва і Володимира Путіна під  назвою : «Не хочемо бути зрадниками Росії!» розповсюджується по стрічках інформаційних агентств Росії.

У тексті говориться про те, що Віктор Янукович обманув очікування російськокультурних кримчан і взяв курс на розрив стосунків із Росією: «Минуло півтора року правління Віктора Януковича, і ми з жахом змушені констатувати, що нас цинічно обдурили. Янукович не просто продовжив антиросійський курс своїх попередників, він його інтенсифікував, забезпечив силою закону та міжнародних зобов’язань». – говориться у тексті звернення. Також у тексті говориться, що «офіційною ідеологією української влади фактично стала ідеологія галицьких фашистів». «Єдина, хто може захистити нас – це наша Батьківщина – матушка Росія. Ми просимо простягнути нам руку допомоги, врятувати від поневолення нацистами галицькими!» – просять особи, що підписали текст.

Нагадаємо, майже щодня Голова Меджлісу Мустафа Джемілєв виступає із заявами про те, що дестабілізація в Криму фінансується російськими спецслужбами, які мають бюджет на здійснення інформаційної та громадської роботи.

Експерти вважають теперішню ситуацію в Криму кроками у відповідь на відмову США зупинити розвиток системи ПРО в Європі та спроби уряду України досягти домовленостей із ЄС та  країнами Босфору щодо асоціації та транспортування енергоносіїв відповідно.

Нижче ми наводимо текст повністю із зазначенням осіб, що підписалися у перекладі на українську мову. Виділення у тексті – редакція “Українського погляду”:

Шановний Дмитре Анатолійовичу!

Шановний Володимире Володимировичу!

Ми, жителі Республіки Крим, представники політичних партій та громадських організацій, змушені звернутися до Вас у зв’язку з нестерпними умовами нашого життя, що склалися в результаті внутрішньої і зовнішньої політики української влади.

У 1954 році півострів Крим з усім його населенням (яке складали громадяни Російської Федерації) відірвали від Росії і передали Україні на знак вічної дружби між нашими народами. І кримчани були впевнені, що ця дружба буде вічною і що наші права будуть надійно захищені.

З розпадом СРСР, коли кримчани на загальнокримському референдумі 20 січня 1991 року заявили про своє бажання бути разом зі своєю історичною Батьківщиною; Росією, наш порив був зупинений підписанням Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією і Україною. Згідно з цим Договором Україна взяла на себе зобов’язання не підривати безпеку Росії, реалізовувати курс на інтеграцію наших держав, не допускати насильницької асиміляції російського і російськокультурного населення Криму.

Проте 20 років незалежності України довели, що політика української влади, це політика подвійних стандартів, брехні і лицемірства, політика перетворення України на ворога Росії. А значить, перетворення нас, кримчан, в зрадників своєї Батьківщини; Росії.

Ми бачимо патологічне небажання української влади йти на будь-які форми інтеграції з Росією – ні в СНД, ні в ОДКБ, ні в ЕвроАзЕС, ні в Митний союз, ні в ЄЕП, ні в запропонований В.В. Путіним Євразійський союз. А ми, кримчани, розуміємо, що тільки в умовах інтеграції з Росією можуть бути успішно вирішені соціально-економічні проблеми.

Усім була відома прозахідна, пронатовська орієнтація президентів України Кравчука, Кучми, Ющенка. Надія нас, кримчан, як всього Південного Сходу України, була пов’язана з Віктором Януковичем. Завдяки нашій підтримці він став президентом України, а Партія регіонів зі своїми союзниками по парламентській коаліції (комуністами і Блоком Литвина) отримала переважну більшість у Кримському парламенті та місцевих радах Україні. Вони ж сформували і коаліційний уряд України.

Минуло півтора року правління Віктора Януковича, і ми з жахом змушені констатувати, що нас цинічно обдурили. Янукович не просто продовжив антиросійський курс своїх попередників, він його інтенсифікував, забезпечив силою закону та міжнародних зобов’язань.

Це Янукович 12.04.2010 р. підписав з президентом США Обамою угоду про виконання Хартії Україна – США про стратегічне партнерство, метою якої є членство України в НАТО. Ми впевнені, що українська влада незабаром заявить про згоду розміщення на своїй території (і в Криму, і на Чорному морі) американських ПРО, спрямованих проти Росії. Не випадково головнокомандувач збройними силами України В. Янукович дав добро на вхід у червні 2011 р. в наші територіальні води крейсера ВМФ США “Ментера”, обладнаного системою ПРО.

Ми не хочемо з цим миритися! Мовчазна згода з такою політикою означає зраду. Ми не хочемо бути зрадниками Росії! Це парламентська коаліція Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина 1.07.2010 р. проголосувала Закон “Про основи внутрішньої і зовнішньої політики”, яким визначено курс України на євроінтеграцію і закріплений статус української мови як єдиної державної в усіх сферах суспільного життя на всій території Україні, а значить і в Криму. По суті, курс на насильницьку українізацію зведений у ранг державної політики.

Нас, кримчан, російське, російськокультурне населення принизливо вважають на Україні національною меншиною. У центральних і регіональних засобах масової інформації нас, росіян, презирливо називають “п’ятою колоною”, “окупантами”. І за таке розпалювання русофобії ніхто не був ні покараний, ні засуджений.

Російська мова, російська література (поезія Пушкіна, Лєрмонтова, Некрасова, Єсеніна, проза Гоголя, Толстого, Достоєвського, Тургенєва) зведені до рівня іноземних.

Всі документи, за допомогою яких кримчани спілкуються зі сферами української влади, а також індивідуальні інструкції на медичні препарати для аптек оформлюються українською мовою, абсолютно незрозумілою для літніх громадян. Неухильно скорочується число шкіл з викладанням російською мовою і тільки за останні 10 років воно зменшилося в 10 разів. У Криму з 2003-го по 2009-й кількість шкіл з навчанням російською мовою зменшилася на 37 відсотків. Змінено всі дорожні знаки та вивіски на будівлях установ. При цьому з приходом до влади команди Януковича нічого не відновлено.

Ми не хочемо миритися з фальсифікацією історії, коли на офіційному рівні стверджують, що “укри” – це стародавня цивілізація, а в “Стародавню Україну” входили  Приазов’я, Причорномор’я і Крим. А Керч – давньоукраїнське місто Пантікапей.

Офіційною ідеологією української влади фактично стала ідеологія галицьких фашистів. На Україні діє президентський Указ N 75/2010 від 28.01.2010 р. про вшанування як борців за незалежність України колабораціоністів – бойовиків з бандформувань ОУН-УПА, які зганьбили Україну співпрацею з гітлерівськими нацистами. Встановлюються пам’ятники і меморіальні дошки Бандері, Коновальцю, Шухевичу – агентам гітлерівських спецслужб, організаторам терактів і масових вбивств мирного населення, червоноармійців, радянських партизан. На честь воєнізованих структур нацистської Німеччини, сформованих з числа українських націоналістів – дивізії СС “Галичина”, карального батальйону “Нахтігаль” та інших – називаються вулиці і площі. Через підручники і офіційну пропаганду кримським дітям нав’язується культ шанування пособників фашистів з ОУН-УПА, зрадників нашої Батьківщини.

Ми не хочемо з цим миритися! Ми хочемо пошановувати  істинних героїв – наших батьків і дідів, які відважно боролися за міста-герої Севастополь і Керч, за Євпаторію і Феодосію, за весь кримський півострів. Билися з гітлерівськими окупантами, відстоюючи свободу і незалежність нашої Радянської Батьківщини.

Для нас, кримчан, героями і патріотами Вітчизни є Петро I і Катерина Велика, адмірали Нахімов і Ушаков, генералісимус Суворов і фельдмаршал Кутузов, матрос Кішка і багато інших, імена яких геть замовчуються нинішньою українською владою. Ми не хочемо миритися з тим, що ціною, яку платить народ України за прозахідний курс влади, стало вимирання населення і, перш за все, Південного Сходу країни.

Шановний Дмитре Анатолійовичу!

Шановний Володимире Володимировичу!

Українською владою щодо кримчан проводиться політика насильницької асиміляції, здійснюється етноцид. Йде тотальне порушення прав цілого народу.

Єдина, хто може захистити нас – це наша Батьківщина – матінка Росія. Ми просимо простягнути нам руку допомоги, врятувати від поневолення нацистами галицькими!

Ми цілком підтримуємо ініціативу В. Путіна, А. Лукашенко, Н. Назарбаєва про створення Євразійського союзу, і хочемо, щоб Крим, як і вся України, увійшли до складу цього Союзу.

Усвідомлюючи антиросійський, прозахідний, пронатовський курс української влади, ми вважаємо, що підірваний фундамент Акту передачі Криму Україні. Тому постановку питання про повернення Криму до складу Російської Федерації бачимо актуальною і обгрунтованою. Вважаємо правильним безперешкодне надання бажаючим кримчанам права на отримання російського громадянства.

Шановний Дмитре Анатолійовичу!

Шановний Володимире Володимировичу!

Тому ми й звертаємося до Вас з проханням поставити ці питання в переговорному процесі з українською владою!

Звернення підписали:

Надія Полякова – Секретар Кримського рескому Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ)

Володимир Черкашин – Верховний отаман Кримського козачого союзу, Голова Кримського координаційної ради організацій російських співвітчизників ім. Суворова (КСОРСС)

Ігор Крот – Голова Кримської республіканської організації Партії “Київська Русь”

 Вадим Мордашов – Голова Кримської республіканської організації Всеукраїнського об’єднання російських співвітчизників (ворс)

Павло Малені – Об’єднання громадян на захист канонічного Православ’я “Путь православних” в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира

Оксана Бугаєва – Кримська республіканська організація Собору православних жінок Україна

Любов Запольських – Кримська республіканська організація Всеукраїнської жіночої організації “Дар життя”

Василь Тимченко – Кримська республіканська організація Конфедерації праці України

За матеріалами dt.ua, ИА “РЕГНУМ”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа