Джемілєв: ФСБ виділило на розкол кримських татар $20 млн

На фото: Мустафа Джемілєв Фото: dt.ua

ФСБ виділяє на діяльність проти Меджлісу і для здійснення розколу серед кримських татар близько $20 млн. –  заявив голова Меджлісу Мустафа Джемілєв.

«Інформація, датована травнем цього року містить близько півтора десятка пунктів спланованих заходів проти Меджлісу. Наступна інформація, датована жовтнем цього року, містить близько десяти пунктів. Ще раніше надійшла інформація, ніби ФСБ виділяє на діяльність проти Меджлісу і для здійснення розколу серед кримських татар близько 20 млн доларів», — заявив М.Джемілєв газеті «Сегодня»,  цитує DT.UA

За словами Джемілєва, у відповідь на своє звернення до СБУ він отримав відповідь, що йому нічим не допоможуть. «Я з цього приводу спеціально запрошував у гості до Криму колишнього шефа СБУ Наливайченка, щоб порадитися з ним щодо можливих контрзаходів. Він підтвердив, що теж має відомості про виділені кошти на ці цілі, але сказав, що навряд чи зможе чимось допомогти, оскільки нині він не при справах», — заявив М.Джемілєв.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу заявляв, що спецслужби Росії розробили план з дестабілізації ситуації в Криму. Зі слів  голови Меджлісу, у вказаній програмі говориться, що «це буде комплексна інформаційна кампанія», на фінансування якої виділяється окремий цільовий бюджет. За словами Голові Меджлісу, на базі проросійських організацій формується Координаційний штаб, до складу якого ввійде ряд політичних експертів і  консультантів, політтехнологи з Росії, декілька кримських політиків, журналісти. Основними напрямками підготовки будуть:1. Підготовка звернення від імені кримськотатарського народу до президента країни, до Норвезького Нобелівського комітету, всесвітньої громадськості з метою не допустити нагородження Джемільова Нобелівською премією із інформаційним і громадським супроводом кампанії. 2. Створення в Криму ряду підконтрольних Координаційному штабу Російської Федерації громадських кримськотатарських організацій, що мають широке розгалуження й залучають до своїх рядів нових членів як за соціальною, так і за віковою ознакою 3. Створення електронних і друкованих  ЗМІ, а в перспективі –  цільового мас-медіа-холдингу (інтернет-видання, газети, листівки, передачі на ТБ), фінансування якого здійснюватиметься з Російської Федерації.

За матеріалами  dt.ua, Сегодня, День

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа