У Києві проходить з’їзд мусульман

Фото: risu.org.ua

Сьогодні у Києві за підтримки Духовного управління мусульман України (ДУМУ) проходить З’їзд мусульман України. Як повідомляє УН, із вітальним словом виступив Віктор Янукович.

Нагадаємо, у грудні 2010  року, напередодні своєї ліквідації, Держкомітет у справах національностей та релігій зареєстрував статут Духовного центру мусульман Криму (ДЦМК), підпорядкованого ДУМУ. Тим самим комітет легалізував діяльність на півострові фактично альтернативного муфтіяту. Рішення про реєстрацію ДЦМК, що складається, на думку ДУМК, “з громад хабашістскої мусульманської секти”, в  духовному центрі кримських прихильників ісламу розцінили як прагнення створити “чергове вогнище  напруженості і дестабілізації в Криму та Україні.   Приблизно у той же час відбулася зустріч голови УПЦ МП  Володимира та Муфтія України  шейха Ахмеда Таміма (ДУМУ), на якій було досягнуто домовленостей про створення робочої групи для координації дій. Напружені стосунки між кримським муфтіятом (Духовне управління мусульман Криму) і ДУМУ також пояснюють тим, що перші не визнають «київського» муфтія, зокрема, на підставі того, що за прийнятими в Криму правилами,  муфтій і два його заступники обираються шляхом голосування на Курултаї (з’їзді) мусульман усього Криму раз на 5 років, а не просто призначаються. Також   на початку грудня 2011 року за підтримки ДУМУ у Києві була відкрита мечеть “Ар-Рахма”.

Також привертаємо Вашу увагу до заяв про роботу спецслужб у регіоні, які  на минулому тижні активно робив Мустафа Джемілєв.

За матеріалами УН, РІСУ, religion.in.ua і офіційних  сайтів згаданих релігійних організацій

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа