У Черкасах навчали техніки зцілення дітей, травмованих війною

БФ «Надія по всьому світові» провів триденний тренінг «Діти і війна. Техніки зцілення» у Черкасах з 11 по 13 листопада 2015 року. У тренінгу взяли участь 17 учасників – соціальних працівників, методистів, директорів районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також практикуючі психологи та представники ДСНС м. Черкаси та Черкаської області. Тренінг відбувся в рамках другого етапу Міжнародного благодійного проекту «Рука допомоги Україні».

П. Ірина Сухова (координатор і психолог проекту), п. Олена Божор (арт-терапевт) і п. Наталія Подоляк (практикуючий психолог і сімейний психотерапевт) навчали учасників використовувати техніки та методику «Діти і війна. Техніки зцілення» у роботі із дітьми, травмованими війною на сході України.

Реалізація другого етапу проекту у Черкасах стала можливою завдяки грантовій підтримці від благодійної організації “HOPE worldwide” (Філадельфія, США). Черкаський обласний контактний центр надав приміщення для проведення тренінгу та забезпечив проживання тренерів.

Лариса Ходаковська, директор Черкаського обласного контактного центру: «Станом на сьогоднішній день у Черкаській області проживають 13 443 ВПО (вимушено переселені особи), з яких 2 026 осіб – це діти. Діти і батьки гостро потребують психологічної допомоги. Саме тому отримання нових знань та інструментів роботи з ВПО є як ніколи актуальним і важливим для соціальних працівників, психологів, педагогів Черкащини. Від імені Черкаського обласного контактного центру висловлюю подяку команді тренерів проекту «Рука допомоги Україні» за змістовно проведену навчальну роботу та співпрацю».

Ірина Висоцька, учасник тренінгу, практикуючий психолог Черкаської міської дитячої лікарні: «Тренінг був чітко структурований. Отримала багато технік, відпрацювала їх на практиці. Дякую за новий інструментарій, наочні матеріали і посібник. Оскільки працюю з дітьми та батьками, зможу використовувати їх у роботі з ними, а також зі своєю дитиною. Усі мої очікування виправдались».

Про проект

Проект «Рука допомоги Україні» включає навчання 300 психологів, соціальних працівників і вчителів роботі з дітьми, травмованим війною на сході України, за методикою «Діти і війна. Техніки зцілення», терапевтичні заняття з дітьми та батьками для отримання навичок психологічної допомоги та уміння справлятися із травматичним досвідом та стресовими ситуаціями, доставку гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України, які проживають у п’яти тимчасових таборах (Черкаси, Коростишів, Курахове, Комсомольськ, Кременчук).

Методика «Діти і війна. Техніки зцілення» розроблена в рамках співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія), Центру кризової психології (Берген, Норвегія). В Україні методику перекладено та адаптовано фахівцями Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії (УІКПТ, Львів, Україна).

Перший етап проекту складався із навчального курсу для тренерів-психологів (Київ) і курсу терапевтичних занять із дітьми та їх батьками у тимчасовому таборі для переселенців у Коростишеві у травні-червні 2015 року.

Партнерами проекту є благодійні організації “HOPE worldwide of Canada”, HOPE worldwide (США), Український інститут когнітивно-поведінкової терапії.

Донори в Канаді можуть робити пожертви для проекту на Tilthttp://tilt.tc/xqWa

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа