Світовий Конґрес Українців оголосив фіналістів “СКУ: 30 до 30”

30under30

19 серпня 2021 року завершилась перша ініціатива Світового Конґресу Українців для молодих діаспорян «СКУ: 30 до 30», яка розпочалась 10 червня. Протягом трьох місяців експертний комітет СКУ шукав талановиту молодь віком до 30-ти років з усього світу, аби віддати шану та відзначити заслуги тих, хто зміцнює глобальний імідж України та розвиває українські громади.

«Понад 120 людей з різних кутків світу брали участь в нашому конкурсі. А фактично – це не конкурс, а збір молодих людей, які сьогодні провадять важливу працю і в майбутньому працюватимуть зі Світовим Конґресом Українців», – розповів про відбір перший Віцепрезидент Світового Конґресу Українців Стефан Романів.

У проєкті брала участь талановита молодь, котру об’єднав молодий вік, громадянська позиція, українське походження та активна участь у житті діаспори. До списку 30-ти увійшли українці з Канади, США, Німеччини, Великої Британії, Аргентини, Лівану, ОАЕ та інших країн.

«Покоління Незалежність отримало можливість, про яку могли тільки мріяти їхні попередники, адже вони народилися, виросли і живуть за вільної України. Однак, зміни не приходять автоматично з молодим поколінням. З молоддю треба працювати, і молодіжна ініціатива «СКУ 30 до 30»  є добрим свідченням такої праці», – прокоментувавзапуск ініціативи Архиєпископ-Митрополит Філадельфійської Української Греко-Католицької Церкви в США Борис Ґудзяк.

Номінантів визначали за ініціативністю, ефективністю, креативністю, навичками командної роботи та лідерства, волонтерською діяльністю, а також досягненнями в країні їхнього проживання.

Відбирали фіналістів члени експертного комітету СКУ, які оголосили імена під час віртуальної церемонії нагородження 19 серпня : Перша леді України (2005-2010) та голова Експертного комітету Катерину Ющенко, Архиєпископ-Митрополит Філадельфійської Української Греко-Католицької Церкви в США Борис Ґудзяк, Регіональна Віцепрезидентка  Світового Конґресу Українців Наталія Пошивайло-Таулер, а також керівниця Українського форуму Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Лондон Орися Луцевич.

«Для мене велика честь бути головою експертного комітету такої яскравої молодіжної ініціативи як «СКУ ЗО до ЗО». Українська молодь, ви неймовірні! Переглянувши ваші анкети я зрозуміла одне – не варто хвилюватися, адже сьогоднішня діаспора і її серце – наша молодь, сповнена енергією, відданістю, творчістю і  має успіхи в громадському житті», – поділилась враженнями від проєкту голова Експертного комітету Катерина Ющенко.

Ознайомитись з повним списком фіналістів можна за посиланням: https://www.30under30.ukrainianworldcongress.org/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа