Судді Київського апеляційного суду затягують люстрацію корупціонера Приходька

Апеляційну скаргу щодо скасування наказу про люстрацію колишнього заступника Голови Національного Банку України Бориса Приходька не буде розглянуто до моменту винесення КСУ рішення щодо конституційності норм Закону «Про очищення влади». Рішення про призупинення розгляду апеляції прийняв Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні, 2 березня.

Апеляція була подана на рішення Окружного адміністративного суду м.Києва від 28 грудня 2015 року, яким визнано незаконним наказ Нацбанку про звільнення Приходька у відповідності до норм Закону «Про очищення влади». Дане рішення було прийнято колегією суддів у складі: Данилишина В.М., Качура І.А., Келеберди В.І. Саме ці судді свого часу врятували від люстрації заступника Міністра внутрішніх справ Василя Паскала, виконуючого обов’язки прокурора міста Києва Олега Валендюка та начальника Головного управління ДФС у м. Києві Людмилу Демченко.

Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік наголосила: «Судді Київського апеляційного суду Міщук М.С., Гром Л.М. і Бєлова Л.В. ганебно відмовились чинити правосуддя і дозволили вже одного разу люстрованому корупціонеру тепер уникати люстрації. Це не тільки корупція бізнесменів в мантіях, це ще й боягузтво чинити за законом зі страху втратити посаду, що свідчить про залежність, заангажованість і «ручне» керування судами. І це ті люди, які єдині в Україні здійснюють правосуддя».

Нагадаємо, що 31 липня 2014 року Борис Приходько був заарештований ГПУ за підозрою у розкраданні більше 2,69 мільярдів гривень Аграрного фонду. Цей злочин було скоєно спільно з главою правління ВАТ «Аграрний фонд» та головою наглядової ради «Брокбізнесбанку». Борис Приходько з грудня 2012 року до квітня 2014 року перебував на посаді  першого заступника Глави Національного банку України, через що на нього розповсюджуються люстраційні заборони обіймати керівні державні посади протягом 10 років.

Приходько був звільнений з посади 22 жовтня 2014 року у відповідності до норм закону «Про очищення влади».

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа