Саперові, який підірвався на Луганщині можуть повернути здоров’я лише нові технології

Поранений боєць 703 саперно-інженерного полку Сергій потребує якнайшвидшої допомоги. Державна медицина в цьому випадку безсила, тому боєць ризикує назавжди залишитися з інвалідністю. Але відновлення можливе за допомогою унікальних біотехнологій у проекті “Біотех-реабілітація поранених“.

Оскільки держава не підтримує біотехнології у лікуванні, солдат може сподіватися лише на Народ України. Кошти збираються через волонтерську платформу People’s Project. Закликаємо всіх, хто має можливість, допомогти пораненому солдату уникнути інвалідності. А також поширити це в соцмережах.

Про ефективність методики, яку мають лише кілька клінік у світі, говорять факти – як українські біотехнологи вберегли руку пораненого розвідника від ампутації, сенсаційне відновлення розтрощеної ноги 19-річного добровольця і ще кілька десятків вилікуваних.

Поранений: Сергій М., 31 рік, боєць 703 саперно-інженерного полку. Поранений біля с. Кримське.

Leg-X-ray-Sergiy-Mih

Ліва нога:

незрощений після металоостеосинтезу надвиростковий перелом лівої стегнової кістки,

вкорочення кінцівки до 4 см,

посттравматичне пошкодження малогомілкового нерву,

ішемічна контрактура лівої стопи з молоткоподібними пальцями.

Ліва рука:

Hand-X-ray-Sergiy-Mih

незрощення перелому 4 пясної кістки.

З часу встановлення пластини минув понад рік, але зрощення кістки і досі не спостерігається. Нога Сергія неопороздатна, тому без милиці він пересуватися не може. У випадку незастосування клітинних технологій Сергій залишиться інвалідом. Крім того, вкорочення однієї ноги з часом призводить до викривлення хребта. А це, в свою чергу, загрожує цілою низкою проблем зі здоров’ям та постійними сильними болями в спині.

Comparison-Sergiy-Mih

Сергій воював у складі 703 саперно-інженерного полку. Під час виконання бойового завдання разом з побратимом підірвалися на розтяжці. Це сталося близько с Кримське на Луганщині .

Першу допомогу надали у Кримському, потім доправили у Харківський військовий шпиталь, де на ногу встановили апарат Ілізарова, а у травні 2015 року у Київському центральному клінічному шпиталі зламану кістку зафіксували пластиною (виконали остеосинтез). Сергій переніс вже 7 операцій на нозі, але за рік, який минув з часу останнього хірургічного втручання, кістки так і не зрослись. На даний момент, внаслідок порушеного кровообігу, м’язи ноги зсохлися і вкоротилися, від чого нога та пальці не розгинаються у повному обсязі.

Лікарі медичної компанії ilaya планують відновити ногу – спочатку подовжити сухожилля, зростити стегно та виконати артродез гомілково-ступневого суглобу, адже стопа не піднімається через пошкодження нерву. Після цього лікарі планують зайнятися відновленням зап’ястя бійця.

Сергій приєднався до АТО у серпні 2014 року.

Before-war-Sergiy-Mih

Виконував бойові завдання у Сватовому, Станиці Луганській. До війни Сергій займався сільським господарством, іноді їздив на заробітки у росію. Має спортивне хобі – дуже любить грати у футбол. Вдома на Волині на одужання героя чекає його родина – дружина та 7-річний син. Разом з Вами ми повернемо їм здорового чоловіка та батька.

With-son-Sergiy-Mih

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа