Росіяни закидують житлову забудову мінами ПОМ-2

 ПОМ-2
Вперше в житті настільки близько бачив ПОМ-2, та ще й в бойовій обстановці. Ця пекельна штука виготовлена в Росії. І зараз бойовики сотнями закидають їх армійцям в тил.
Міна самостійно стає в бойове положення, вистрілюючи навколо себе тоненьке павутиння ниток. І чекає. Достатньо незначного зусилля, аби вона вибухнула. І в радіусі 16 метрів не лишилося нічого живого.
Конкретно в цій – нитки чомусь не вистрілили. Власне, тому і ми змогли зняти її зблизька. Це – одна з майже двох десятків мін, які бойовики вчора закинули просто в житлові квартали Хутора Вільний. Мабуть, добряче відсвяткували 23 лютого.
Одна з ПОМ-2 спрацювала на подвір’ї 72-річного чоловіка. Як розповів його сусід, він чомусь вирішив штиркнути її палкою. Військові швидко доставили пораненого в лікарню, але врятувати його медикам так і не вдалося. Коли ми приїхали, про його смерть в селі ще не знали.
Ще одна міна спрацювала, коли повз неї їхав броньований медевак. Якби не це – жертв могло б бути більше. Третя – вибухнула вже зранку. І забрала життя собаки, яка бігла у своїх собачих справах.
Зараз військові знайшли шість мін. Решту – ще доведеться знайти та знешкодити.
Бійці – неймовірно злі. Бо одна справа, коли між собою воюють солдати. Це – їхня робота. Воювати з цивільними, ще й настільки підло – може лише остання наволоч.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа