Російська Федерація відповідальна за політичну дестабілізацію ситуації в Молдові

З огляду на події, що розгортаються у Республіці Молдова, вважаю необхідним зазначити – Російська Федерація відповідальна за політичну дестабілізацію ситуації в Молдові.  Про це на своїй сторінці в Facebookповідомила народний депутат України, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

«Переконана, що передумови для підготовки державного перевороту та спроби зміщення з посади Президента Тімофті відбуваються саме завдяки втручанню Росії у справи іншої незалежної держави. На жаль, сьогодні є всі підстави стверджувати , що розширення російської резидентури в Тирасполі та прибуття на територію ПМР представника Російського інституту стратегічних досліджень у грудні минулого року стали своєрідними точками відліку для нової фази розвитку ситуації в Молдові», – відзначає Фріз.

Вона також зазначила, що про підготовку російського силового сценарію в РМ заявила аналітична група Analytic Group Da Vinci AG.

«В аналітичному документі стверджується, що криза може вийти за кордони Молдови та зачепити Румунію, створивши регіональну кризу. Інспірована ситуація у Молдові матиме також прямі наслідки для розвитку обстановки навколо ПМР, яке сьогодні перетворюється Кремлем на координаційний центр проведення спецоперацій російських спецслужб в регіоні», – сказала депутат.

Фріз зауважує, що розвиток ситуації в Молдові має стати критичним сигналом для Євроатлантичної спільноти, адже Кремль не тільки не знижує темпи агресії, але й значно нарощує їх та розширює географію.

«Вважаю, що сьогодні мають бути задіяні всі дипломатичні механізми для того, щоб державний переворот у РМ не відбувся, а політична нестабільність не вийшла за межі національних кордонів, оскільки у противному випадку наслідки можуть бути важко прогнозованими не лише для ПМР», – підкреслила Ірина Фріз.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа