Російський “Сбербанк” купив швейцарський банк

Найбільший державний банк Росії “Сбербанк” завершив угоду з придбання 99,145% акцій швейцарського SLB Commercial Bank AG у структур приватної нафтокомпанії “Лукойл”.

Угода є частиною реалізації міжнародної стратегії “Сбербанку” і спрямована на розвиток доступу існуючих і нових клієнтів банку до його міжнародної продукції та послуг, йдеться в повідомленні кредитної організації.

Вартість придбання склала 75350000 швейцарських франків (близько 80500000 доларів). При цьому сума операції згодом може бути скоригована за підсумками підготовки фінансової звітності SLB на дату завершення операції.

На базі SLB, який надалі буде перейменовано в Sberbank (Switzerland) AG, “Сбербанк” має намір розвивати в Європі бізнес синдикованого кредитування та торговельного фінансування, а також ряд інших продуктів для великих корпоративних клієнтів. Sberbank (Switzerland) AG буде в першу чергу працювати із закордонними дочірніми компаніями найбільших російських клієнтів “Ощадбанку”, а також брати участь у фінансуванні міжнародних холдингів російських компаній.

Нагадаємо, що “Сбербанк” подумує зробити пропозицію про купівлю банку DenizBank, турецького відділення проблемної фінансової групи Dexia.

Джерело: Лівий берег

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа