Президент СКУ намовляв британців взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі

choliy8

12-15 жовтня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій, на запрошення складової організації СКУ, Союзу українців у Великій Британії, здійснив робочий візит до Лондона та Манчестера, Велика Британія, щоб обговорити актуальні українські питання на зустрічах з урядовими високопосадовцями, представниками громадянського суспільства і українськими громадами та взяти участь у відзначенні 50-ліття СКУ.
HassanЗліва направо: Н. Гассан, П. Ревко, А. Марченко, К. Гікін, Е. Чолій, Е. Ньюмен, A. Кган та Б. Рутковський
Під час зустрічей Президент СКУ подякував Великій Британії за допомогу Україні в захисті своєї  територіальної цілісності. Евген Чолій також спонукав Велику Британію на підставі рекомендацій вересневого 2017 р. засідання Парламентського комітету Асоціації ЄС-Україна: а) посилити існуючі санкції проти Російської Федерації за спроби російських владних структур інтегрувати окуповані території Східної України до складу Російської Федерації та за подальше погіршення ситуації щодо людських прав у Криму; б) підтримати розгортання миротворчої місії ООН у координації з владними структурами України з повним доступом до всієї території Донецької та Луганської областей України, включно з українсько-російським кордоном, визнаним міжнародним співтовариством; в) вжити заходи для припинення проекту “Північний потік-2”, що є загрозою європейській енергетичній безпеці та г) підтримати ініціативу щодо створення інвестиційного пакета для України типу Плану Маршалла для сприяння реалізації її реформ та економічного зростання. Евген Чолій наголосив на необхідності подальшої протидії світового співтовариства російській дезінформації та привернув увагу до останніх значних реформ в Україні. Разом з цим він закликав Велику Британію визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу.
MahmoodЗліва направо: Б. Терлецький, К. Магмуд та Е. Чолій
14 жовтня 2017 р. Президент СКУ був присутній на святковому концерті з нагоди 50-ліття СКУ в Манчестері, який організував Союз українців у Великій Британії на чолі з Петром Ревком. У своєму виступі Евген Чолій представив основні пріоритети СКУ, які перш за все пов’язані з підтримкою України, та закликав українську громаду до подальшої співпраці в реалізації спільних завдань. Рівнож він вручив почесні грамоти активістам української громади Великої Британії.
WhittingdaleЗліва направо: Н. Галібаренко, Д. Віттінґдейл, Е. Чолій та Б. Терлецький
15 жовтня 2017 р. Евген Чолій був на Службі Божій в Українському Католицькому Катедральному Храмі Пресвятої Родини в Лондоні. По її завершенню він мав громадський виступ на тему підтримки України. Президента СКУ під час перебування у Великій Британії супроводжував член Ради Союзу Українців у Великій Британії Богдан Терлецький.
cath-man
“Світовий Конґрес Українців висловлює вдячність Великій Британії за підтримку України та українській громаді на чолі з Союзом Українців у Великій Британії за плідну співпрацю в захисті територіальної цілісності України,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Спис осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:
ApplebaumLeft to right: P. Pomerantsev, E. Czolij and A. Applebaum
Апплбаум Анн, оглядач газети “Washington Post”, лауреат Пулітцерської премії з історії, практикуючий професор Лондонської школи економіки та політичних наук Інституту глобальних справ та автор багатьох наукових праць, включно й “Red Famine – Stalin’s War on Ukraine”
Віттінґдейл Джон, Депутат Парламенту Великої Британії, Голова Всепартійної парламентської групи з питань України
Галібаренко Наталія, Посол України у Великій Британії
Гаркенрайдер Зак, Політичний радник Посольства США у Великій Британії
Гікін Кевін, Заступник Лейтенанта Великого Манчестера
Кган Афзал, Депутат Парламенту Великої Британії, Тіньовий міністр oфісу з питань внутрішніх справ та імміграції
Луцевич Орися, Керівник Українського форуму програми “Росія і Євразія”, Королівський інститут міжнародних відносин “Chatham House”

LewisLeft to right: J. Lewis and E. Czolij
Льюїс Джуліан, Депутат Парламенту Великої Британії, Голова Комітету оборони Палати громад
Магмуд Калід, Депутат Парламенту Великої Британії, Голова Всепартійної парламентської групи із закордонних справ, Тіньовий міністр із закордонних справ та питань співдружності
Наем Гассан, Канцлер Манчестерської міської ради
Поллітт Нікола, Додатковий директор з питань Східної Європи і Центральної Азії, Бюро закордонних справ та співдружності
Померанцев Пітер, Директор Інституту глобальних справ, Лондонська школа економіки та політичних наук
Сутягін Ігор, Старший науковий співробітник Королівського Об’єднаного інституту оборонних і безпекових досліджень

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа