Президент передумав звільняти суддів Конституційного суду

24 лютого 2014 народний депутат Петро Порошенко голосував ЗА постанову Верховної Ради, яка пропонувала достроково припинити повноваження та звільнити з посад суддів Конституційного Суду України, які були призначені Президентом України, у зв’язку з порушенням ними присяги судді суддів Юрія Бауліна та Сергія Вдовіченка. Проте за два роки Президент України Петро Порошенко так і не звільнив цих суддів. Про це на своїй сторінці в facebook повідомляє Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

«24 лютого 2014 року депутат (нинішній Президент) Петро ПОРОШЕНКО голосував щодо порушення присяги суддями Конституційного Суду, які скасували частину Конституції України та надали Януковичу надповноваження, на які його ніхто не обирав, в тому числі діючими зараз суддями КСУ, — зазначає Козаченко. — При цьому ставши Президентом, не реалізував підтверджене ним голосування і не звільнив суддів КСУ Ю.Бауліна та С.Вдовиченко (призначені по квоті Президента) за порушення ними присяги». (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=921409574639916&set=a.536783393102538.1073741829.100003126473799&type=3&theater)

Голова Ради Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік, коментуючи цю інформацію на своїй сторінці в facebook, назвала Президента Порошенка «політичним перевертнем». «Точка зору залежить від точки сидіння, так, пане президенте?», — написала вона і зауважила, що президентську булаву нинішній президент прийняв саме з рук Юрія Бауліна. (https://www.facebook.com/sasha.drik/posts/10208011889407463?pnref=story)

Також в опублікованій інформації зазначено, що за вказану Постанову голосували і 13 чинних народних депутатів — членів фракції «Опозиційний блок», які і звернулись до Конституційного Суду України з проханням визнати неконституційними положення Закону «Про очищення влади». «З 13 депутатами, які теж голосували за те, що судді КСУ порушили присягу судді, а зараз різко змінили свою думку і довіряють цим же суддям вирішити долю люстраційного закону, все теж ясно. Політична кон’юнктура, подвійні стандарти і лицемірство як воно є», — додала Олександра Дрік.

Нагадаємо, завтра Конституційний Суд України продовжить розгляд справи по Закону «Про очищення влади» у формі усного слухання. Громадський люстраційний комітет вже заявив про проведення акції під будівлею суду на підтримку люстрації.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа