Представлення результатів кампанії «Помста за розкол країни»

Напередодні початку роботи Верховної Ради України 7-го скликання Громадянський рух «Відсіч», як застереження для нового депутатського складу, презентує результати кампанії «Помста за розкол країни».

11 грудня, вівторок

13:00

Майдан Незалежності (біля Монументу незалежності)

Кампанія зачепила 108 округів і 64 кандидатів у депутати, з яких 21 програв вибори; в округах ще двох (Губського і Травянка) вибори були визнаними такими, що не відбулись; четверо (Мартинюк, Ващук, Зубанов, Єфремов) вирішили не висуватись в округах й пішли за партійними списками; один депутат-тушка (Черпіцький) взагалі зняв свою кандидатуру. Загалом агітаційні матеріали були поширені у 84 містах, 18 селищах, а також у чималій кількості сіл.

Під час прес-конференції під відкритим небом учасники кампанії утворять «живий намет» — один з тих, в якому розповсюджувались листівки проти Партії регіонів та її кандидатів. Це буде намет з округу № 222 у Києві, який став першим антиагітаційним наметом в історії виборів в Україні.

Детальніше про результати кампанії, яка не згортається, а має подальші плани, розкажуть активісти з Києва, Львова та Донецька. Участь у підбитті підсумків візьмуть і представники правоохоронних органів, які й досі намагаються переслідувати активістів «Відсічі» за їх участь у виборчому процесі.

 

Кампанія «Помста за розкол країни» проходила з травня до кінця жовтня в усіх регіонах України, окрім Чернігівщини, і була спрямована на недопущення до влади та/або відсторонення від неї тих політичних сил і політиків, які в будь-який спосіб сприяли прийняттю закону «Про засади державної мовної політики» № 9073.

Ця кампанія стала помітним явищем останніх виборів, оскільки громадськість без підтримки політиків втрутилась у виборчий процес з агітацією не за якусь політичну силу чи якихось кандидатів, а проти тих партій і політиків, які остаточно дискредитували себе антиукраїнськими діями. Кампанія була фінансована не політиками і бізнесменами, а самими активістами й небайдужими громадянами, які надавали велику кількость невеликих грошових або матеріальних внесків (папір, власний автомобіль, картридж для принтера і т.п.), завдяки чому кампанія змогла самотужки не лише розгорнутися, але й розвинутися і протривати до кінця виборів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа