Не тільки зброя і війна, або Про економічні концепції ОУН

Про це розмовлятимуть на круглому столі в Могилянці економісти та історики з участю відомого діяча визвольного руху Анатоля Камінського, який для дискусії прибув зі США.

11 вересня (середа), 16:00
м. Київ, вул. Сковороди, 2, корп. 1,
зал засідань вченої ради (кім. 301)

«Діяльність ОУН сприймається в першу чергу в контексті багатолітньої збройної боротьби за створення незалежної України. Проте завданням її керівників були не лише планування і координація бойових акцій підпілля, але й опрацювання проекту майбутньої держави, особливостей її політичної та соціальної структури», — розповідають історики.

Розуміння того, що здобута в боротьбі незалежність може бути втраченою через відсутність бачення подальшого розвитку держави спонукала ОУН до опрацювання власної економічної політики. Результати цієї роботи маловідомі загалу, який досі сприймає підпільників виключно як бойовиків. Про інтелектуальні здобутки ОУН, формування її економічної платформи, актуальність чи архаїчність її засад під час круглого столу «Державотворчі аспекти економічної платформи ОУН 40—50 років XX століття» у Києво-Могилянській академії розповідатимуть активний учасник українського визвольного руху Анатоль Камінський, який прибув на дискусію зі США, та дослідник економічної програми визвольного руху Володимир Панченко.

Організатори: Інститут суспільних досліджень та Центр історії державотворення України ХХ століття Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа