Наслідки роботи нинішнього парламенту – 70% молодих людей не хочуть пов’язувати свою долю з Україною

«Близько 70% молодих людей, переважно – випускники «вишів», мають бажання виїхати з України і працювати чи продовжувати вчитися за кордоном. Це стало наслідком ставлення держави, влади до молодих українців, адже порівняно з 2007 роком цифра тих, хто бажає поїхати з країни суттєво зросла».

Про це заявив член Національного комітету громадянської кампанії «Молодіжна варта» Сергій Пархоменко під час презентації підсумкового п’ятирічного звіту по виконаних політиками обіцянках, даних на виборах 2007-го року.

Презентація відбулася 16 червня в Запоріжжі і зібрала представників громадських організацій та ЗМІ. Також на захід запрошувалися керівники місцевих осередків політичних партій, але на презентацію завітали лише представники ВО «Свобода».

Говорячи про виконання передвиборчих обіцянок, член Нацкомітету МВарти зазначив, що за підсумками моніторингу похизуватися найбільшою кількістю виконаних обіцянок можуть депутати, що пройшли в Раду за списками блоку «Наша Україна-Народна самооборона», а найгірше в цьому плані справи в Народної партії (Блок Литвина) та КПУ.

«Загалом дуже небагато з обіцяного було зроблено. В повному обсязі виконано хіба що пункт по виплатам при народженні дитини. Натомість повністю провалено всіма парламентськими силами питання переведення української армії на контрактну основу. Дуже мало і дуже повільно просувається справа з наданням молоді доступного житла. Про освіту я взагалі не говорю – таке відчуття, що влада хоче постійно ставити над студентами якісь експерименти, як над піддослідними кроликами!».

«Жодна з обіцянок за винятком, хіба що запровадження ЗНО, не була виконана добровільно, – веде далі Сергій Пархоменко. Все робилося під тиском громадськості! Якби ми не проводили марші безквартирної молоді, якби не розбивали намети під Адміністрацією Президента, влада б не запровадила програму молодіжного кредитування житла. Якби ми не вимагали прийняття антитютюнового законодавства, школярам і досі б незаконно продавали цигарки і рекламували б відкрито тютюнові вироби! Якби не боролися з ініціативами Табачника, студенти б зараз взагалі не мали б жодних прав і щороку платили б більше за контрактом».

Сергій Пархоменко також заявив, що народні депутати, представники партій, чиновники зазвичай не хочуть іти на контакт з молоддю:

«Є з десяток депутатів, що ставиться до нас прихильно, ще пару десятків ситуативно з нами спілкуються. Решта або ж ігнорує, або взагалі поливає брудом і намагається тиснути! Під час презентацій звіту в інших містах – від Києва до Донецька – представники партій не йшли з нами на контакт».

«Ми відправляли своє звернення до партій ще в квітні місяці з вимогою прозвітувати за виконані обіцянки і пояснити свою позицію на майбутніх виборах щодо залучення молоді по списків. Жодна партія досі нам не надала навіть формальної відписки! От таке їх реальне ставлення до нас».

«Я не бачу різниці між нинішньою владою та опозицією. Що ті, що ті мали і мають важелі впливати на ситуацію, але вони нічого не зробили і не хочуть робити. Бо їхній базовий електорат – пенсіонери, при чому – найбільш безправні, всі їхні заяви – це популізм. На жаль, ані влада, ані опозиція не подають нам руку допомоги. Мабуть нас, молодь, вони просто не хочуть бачити в майбутньому в цій країні», – підсумував член Національного комітету МВарти.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа