На вимогу пасажирів вартість квитків на поїзд «Чорноморець» знизили

«Укрзалізниця» вирішила зустріти нинішню весну значним – майже на половину зростанням цін на квитки «Чорноморця». Це рішення про подорожчання проїзду на найпопулярнішому потязі, що курсує між Києвом і Одесою, викликало глибоке обурення пасажирів. Їх підтримали свободівці.

За словами заступника голови Одеської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Вінницького, інформація про переведення поїзда №105/106 «Одеса – Київ» в категорію «нічний експрес» з’явилась 25 лютого, що означало автоматичне підвищення цін на квитки (на 65%). «Через народного депутата-свободівця Андрія Іллєнка ми одразу спрямували звернення до «Укрзалізниці» з вимогою пояснити доцільність зміни фірмовості потяга, та, як наслідок, збільшення цін на перевезення пасажирів. Ця «інновація» «Укрзалізниці» також не передбачала наявності в поїзді плацкартних вагонів. По станціях Рахни, Вапнярка, Рудниця, Кодима, Слобідка, Котовськ, Роздільна-1, окрім №105/106, не проходить жодний інший нічний потяг, що довозить мешканців цих міст до столиці. Збільшення ж вартості квитків до рівня 1/3 мінімальної заробітної плати багатьох громадян фактично позбавляло людей користування зручним прямим сполученням зі столицею», – наголосив націоналіст.

Олександр Вінницький також розповів, що «Свобода» паралельно зі зверненням до підприємства розпочала збір підписів проти такого рішення. «Лише за декілька годин було зібрано біля сотні підписів одеситів. Тема викликала великий резонанс і в соціальних мережах. До заходу долучились низка громадських організацій. В підсумку «Укрзалізниця», посилаючись на чисельні звернення громадян з цього приводу, від своїх планів відмовилась», – зазначив свободівець.

Як повідомили 10 березня в прес-центрі Одеської залізниці, «Укрзалізниця» змінила категорію поїзду «Чорноморець» на «нічний швидкий». Однак головна суть змін не в зміні категорії, а в зниженні ціни на квитки. Ці зміни почнуть діяти з 27 березня. А власники вже придбаних квитків для повернення різниці вартості мають звернутися в залізничні каси після завершення поїздки і отримати там відшкодування готівкою.

Таким чином очікуваного підвищення цін на потяг «Чорноморець» з 27 березня не відбудеться.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа