Москалі підкупили Іспанію?

36582334_452582101881127_2704223435193581568_n

Ледве не всі колеги-журналісти, друзі доволі скептично сприймали мою думку, що поєдинок 1/8 фіналу світової першості між Росією та Іспанією відбувався нечесно. Мовляв, навіщо тоді було доводити справу до післяматчевих пенальті і що іспанці домінували впродовж всього ігрового часу, але їм не поталанило забити переможний гол.

Справді, чемпіони світу 2010 року мали беззаперечну перевагу, але вкрай рідко турбували воротаря москалів. Все це діялося за наперед написаним сценарієм. Навіть, коли виникала слушна нагода, підопічні Фернандо Йєро били куди завгодно, але не у ворота.

Думку про зраду футболу посилювали факти чемпіонату світу 2002 року, який відбувався в Японії та Південній Кореї. Це найменш популярна першість, бо господарі, японці та корейці, ганебно підкуповували суддів, що дозволило їм брати гору над грандами світового футболу і посісти вельми високі сходинки. Запитання до першості у Московії виникли ще під час жеребкування, коли москалям «підтасували» надто слабких Саудівську Аравію та Єгипет. Згадався також чемпіонат Європи 2008 року, коли збірна Нідерландів «здала» чвертьфінальний поєдинок Росії, яку очолював голландський фахівець Гус Хіддінк.

І до бабці ходити не треба, що на домашній першості москалі використають усі засоби, аби пройти якнайдалі. З огляду на відверту слабкість команди Черчесова, застосовують давно і добре перевірений метод підкупу. Режиму Путіна необхідний рейтинг.

Про нечесність іспанців заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий. Він навіть оприлюднив суму здачі гри – 75 мільйонів євро. При цьому Боровий висловив думку, що іспанці продешевили. І вельми. З огляду на резонанс і масштабність події, їм можна було запросити у десять разів більше. Також ворог Путіна резонно наголосив, що годі сподіватися на розслідування поєдинку ФІФА. Це найвище світове футбольне відомство давно на фінансовому гачку Кремля. Ще з часу підкупу для одержання права бути господарем фінальної частини ЧС-2018.

Григорій Жибак, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа