Київський апеляційний суд рятує від люстрації керівника Київської податкової

Сьогодні, 2 березня, Київський апеляційний адміністративний суд зупинив розгляд апеляції Мінюсту на рішення суду щодо поновлення люстрованої Людмили Демченко на посаді начальника Головного управління ДФС у м. Києві до винесення КСУ рішення щодо конституційності Закону «Про очищення влади». З поданням про призупинення розгляду справи виступив представник Демченко в суді.

Директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко наголосила, що предмет і підстави подань до КСУ щодо конституційності норм люстраційного закону не пов’язані з предметом позову Людмили Демченко.

«Коли держава виступає з вимогою звільнити посадовця, суди зупиняють їх на підставі конституційного подання, коли посадовці намагаються відновитись – суди їх відновлюють і тільки після цього зупиняють справи, щоб їх неможливо було звільнити. Таким чином, судова система фактично працює у змові з високопосадовцями, передаючи їм посади у приватну власність», – говорить Козаченко. За її словами, апеляційна інстанція зупинила провадження і розгляд справи до винесення рішення Конституційним судом, чим фактично закріпила Демченко на своїй посаді поза інтересами держави, рішенням Кабінету Міністрів та існуючого Закону.

Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік вважає, що суди умисно затягують процес вирішення цих справ. «Через те, що судді відмовляються чинити правосуддя, вже люстрована Демченко продовжує керувати столичною податковою. Це і є свідченням того повзучого реваншу злочинної влади за підтримки нинішнього керівництва держави», — зазначає вона.

Нагадаємо, що Людмила Демченко підпадає під люстрацію, оскільки у період з 17 червня 2013 по 21 березня 2014 обіймала посаду заступника начальника ДПІ у Печерському районі міста Києва. 28 жовтня 2015 року, після оприлюднення висновків робочої групи щодо проведення перевірки виконання ДФС норм Закону України «Про очищення влади, наказом № 3484-о Демченко була звільнена з посади. Через декілька днів вона подала позов про відновлення на посаді. Під час розгляду позову суд відхилив усі клопотання, подані Міністерством юстиції. 21 грудня 2015 року суд виніс рішення про поновлення Демченко на посаді начальника Головного управління ДФС в місті Києві.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа