Кияни боролися за призи у квесті до Дня Героїв

26 травня молодь Києва змагалася за перше місце у квесті до Дня Героїв «Знай наших!». Організатором заходу виступив Молодіжний Націоналістичний Конгрес за підтримки екс-голови СБУ Валентина Наливайченка.
Під час квесту всі команди повинні були виконати 14-ть досить складних завдань на знання історії Києва та національно-визвольних змагань. Зокрема учасники мали відгадати, а потім знайти меморіальні дошки встановлені на честь видатного діяча ОУН(р), автора праці «Ідея і Чин України» Дмитра-Мирона «Орлика», автору духовного Гімну України Миколи Лисенка, класику українського кіно Олександру Довженку та інших.
Останнє завдання, яке мали виконати учасники, було пов’язане з Центром Національного відродження ім. С.Бандери, першою до кінцевої точки прийшла команда «Реп-валіза», другою, з затримкою всього у 15 хвилин, була команда «ККД».

Третіми до фінішу добралися учасники команди «Вогонь», четвертими – «Ри».

«Було трохи важко бігати по всьому місту і вишукувати потрібні місця. Але загалом нам все дуже сподобалось», – ділиться враженнями капітан  команди «Вогонь» Аліна Воронцева.
Після підбиття підсумків всіх учасників квесту нагородили заохочувальними подарунками. А команда-переможець та капітан другої команди – «ККД» отримали спеціальні  призи – MP3 плеєри від Валентина Наливайченка.

«Проводячи цей квест ми хотіли акцентувати увагу на тому, що Київ багатий не тільки на пам’ятки архітектури, в нашому місті є сотні місць пов’язаних з видатними особистостями національно-визвольного руху. Гадаю, що всі учасники змагання відтепер на все життя запам’ятають героїчні місця Києва», – вважає представник МНК Назар Матлак.

Довідка:
Свято Героїв відзначають вже 70 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті:
3 травня 1924 року – головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття – Микола Міхновський;
25 травня 1926 року – головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років – Симон Петлюра;
23 травня 1938 року – засновник і провідник ОУН – Ѓвген Коновалець.
В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення Незалежності України його святкування відновлено.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа