Кремль веде справу до закриття Української бібліотеки в Москві

Напевно, всім відома ситуація навколо Бібліотеки української літератури у Москві. Сьогодні в сумятті зфабрикованих, почасти безглуздих звинувачень (які, на жаль тягнуть за собою зовсім небезглузді наслідки) йдеться власне про  існування бібліотеки як такої. Про це не мовиться прямо і відкрито, але дії влади ведуть до цього. Українські організації повинні зробити все можливе. щоб запобігти цьому.

В результаті вони звернулись до Президентів РосіЇ, України, міжнародних організацій із закликом
не допустить принятия решения, которое в угоду политической конъюнктуре будет представлять собой не что иное, как сознательное уничтожение культурных ценностей, и приведет к закрытию доступа к вершинам украинской литературы для российских читателей, ограничению удовлетворения национально-культурных потребностей граждан России украинского происхождения.”
Для роздумів: Більшість членів правління УКР не підписали лист, також багато організацій відмовчались. Виникає питання, чия це справа захищати українську бібліотеку. 
Звичайно, знайшлося багато людей, які поставили свої підписи, і ці підписи залишаться назавжди свідченням їхньої громадянської позиції.
Лист російською Ви можете скачати тут: лист09022016В2
Лист англійською Ви можете скачати тут: letterPresident09022016
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа