Коли краще переходити на літню гуму?

Заміна комплекту шин – актуальне питання для кожного водія. Володарям авто доводиться «перевзувати» машини два рази на рік – восени та весною. Восени це питання вирішується легше. Комплект треба одягати при перших заморозках. Здається, що і весною не повинно бути проблем, бо літня гума експлуатується при температурі від +5 градусів. Отже, її треба одягати, коли наступить тепло. Але не все так однозначно. Адже український клімат нерідко приносить сюрпризи. Як би то ні було, перш ніж «перевзуватися», треба обрати комплект. За посиланням ви можете ознайомитися з літньою гумою від виробника, який незмінно заслуговує добрі відгуки автоволодарів https://shyp-shyna.com.ua/ru/catalogs/tyres/model-hankook-kinergy_eco_2_k435/.

Коли встановлюється погода, сприятлива для «перевзування» автівки

Як говорилося вище, літні шини слід використовувати при температурі вище +5 градусів. Стовпчик термометра може підійматися до цього показника вже на початку березня. Але на початку весни погода часто підносить сюрпризи у вигляді заморозків та снігопадів. Тому не слід міняти колеса у перших числах березня. Слід дочекатися, коли весняна погода стане більш менш стабільною. Справжня весна настає приблизно в кінці березня – на початку квітня. Це найкраща пора, щоб замінити зимовий комплект на літній.

Перед тим, як записатися на СТО, слід ознайомитися з прогнозом погоди. Остаточне рішення слід приймати, коли вже точно не буде морозів. Бо їздити на літніх покришках у мороз – небезпечний захід.

Також не слід затягувати з заміною. Це обумовлено властивостями зимової гуми.

Таким чином, слід обирати золоту середину між першим теплом і справжньою весною.

Що буде, якщо їздити влітку на зимовій гумі?

Відразу скажемо, що це невдала ідея. Зимові покришки зроблені таким чином, щоб забезпечити добре зчеплення с замерзлою поверхнею. Вони виготовляються з каучуку та полімерних домішок. Сама по собі гума м’яка. З жарою вона стає ще м’якше. Влітку зимові шини втрачають всі свої властивості. Вони стають занадто м’якими та починають плавитися. Ви ризикуєте зносити колеса за один літній сезон так, як би не зіпсували їх протягом кількох зим.

Ще одна відмінність між зимовими та літніми шинами полягає у малюнку протектора. Виробники вкладають багато грошей та сил на розробку нових унікальних малюнків. Вони це роблять не стільки для естетичності, скільки для покращення властивостей покришок. Літня гума добре відводить вологу та може ефективно зчіплюватися з сухим асфальтом. А малюнок протектору зимових шин розроблен таким чином, що відводити бруд та сніг. Гума втрачає ці властивості, якщо її використовувати не в сезон.

Існує третій вид гуми – всесезонний. Проте не від не підходить для українського клімату. Такі покришки можна використовувати в країнах, в яких не сильно помітна зміна сезону. В наших умовах слід використовувати шини по сезону.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа