Коаліційні фракції не бажають відпускати депутатів на канікули

Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» ініціює продовження строку проведення шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання до вересня. Про це Голова фракції БПП, народний депутат Артур Герасимов заявив на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та голів комітетів.

«Сьогодні, згідно з календарним планом проведення шостої сесії, починається останній тиждень роботи Верховної Ради у пленарному режимі. Однак, на порядку денному все ще залишається значна кількість питань, які потребують невідкладного законодавчого врегулювання. В зв’язку з цим, фракція Партії «Блок Петра Порошенка» ініціює продовження строку проведення шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання до вересня», – заявив Артур Герасимов.

Він закликав колег по парламенту підтримати законопроекти, зокрема, націлені на продовження судової реформи: «Недостатньо лише говорити про недосконалість судової системи та про необхідність проведення судової реформи. Вкрай необхідно створити системне законодавче підґрунтя для її реалізації. Для цього потрібно розглянути та прийняти законопроекти за реєстр. №№ 6232, 6233, 6427-д, 5425».

«Стосовно реформи системи охорони здоров’я. Робоча група плідно працювала протягом останніх тижнів і завершує свою роботу. Просимо пришвидшити розгляд відповідних законопроектів у профільних комітетах. Пенсійна реформа, яку так довго обговорювали в суспільстві, має нарешті стартувати і Верховна Рада має почати розгляд законопроектів за реєстр. №№ 6614, 6615, 6616, 6617», – заявив голова фракції.

В унісон БПП фракція “Народний фронт” теж звернулася до Голови Верховної Ради Андрія Парубія не закривати VI сесію парламенту.

Про це під час Погоджувальної ради оголосив керівник фракції Максим Бурбак. “Звертаюся до вас, пане голово, не закривати VI сесію парламенту. Зважаючи на низку невирішених питань, півторамісячна перерва в роботі парламенту в країні, де триває війна, – є неприпустимою”, – заявив він.

Максим Бурбак також наголосив, що перед парламентом стоїть завдання врегулювання розподілу бюджетних коштів. Максим Бурбак наголосив на необхідності збільшення фінансування інженерного облаштування кордону з Росією.

“Два роки кошти на це не виділяються в повному обсязі з Державного бюджету. Вже цього року ця ситуація повинна змінитись. Українські прикордонники на межі з країною-агресором повинні працювати з сучасним обладнанням і високими можливостями захисту території від порушників кордону”, – підкреслив він.

Джерело — поштові розсилки ВРУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа